| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1754 Bydlisko: Senica
|
|
| Návrat hore |
|
 |
jansk Prisťahovalec
Založený: 31 Mar 2008 Príspevky: 53
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 4:59 pm Predmet: hmm |
|
|
haha
Naposledy upravil jansk dňa septembra 26, 2008, 10:29 am, celkom upravené 2 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1200
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 5:15 pm Predmet: |
|
|
Krásne, úprimné a pravdivé.. Len nechápem, prečo je to "adresované" iba Desmodu, keď sa to (podľa môjho subj.názoru) týka 99,9% mainstreamového šoubiznisu. Smutné na tom je len jedno: bohužiaľ ani tisíc takýchto článkov uverejnených denne v mienkotvornej tlači na každej jednej strane novín nezmení vkus "väčšinového" publika.
Drobná prosba: politiku sem neťahajme.
Bolo by fajn, ak by toto fórum ostalo venované IBA "muzikantským" veciam. Upozorňujem vopred, že všetky politické príspevky budem mazať.. ;)
Naposledy upravil EF dňa augusta 28, 2008, 5:34 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 906 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 5:21 pm Predmet: |
|
|
krasny clanok. Ale ja by som dal No Name a Desmod do jednej laty. Mne osobne No Name sposobuje vacsie problemy.
No a politiku by som na forum netahal. Pretoze to tu nastane mela ako nikdy.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jansk Prisťahovalec
Založený: 31 Mar 2008 Príspevky: 53
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 5:23 pm Predmet: |
|
|
hmm
Naposledy upravil jansk dňa septembra 26, 2008, 10:29 am, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 5:32 pm Predmet: |
|
|
| @jansk: Naozaj úprimná vďaka!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 5:40 pm Predmet: |
|
|
vidím, že topic má celkom úspech..ten článok sa páči aj mne a tiež si myslím, že je to chyba celého slovenského mainstreamu a celej "popovej scény"..preto asi 90% z toho čo počúvam sú undergroundové veci
no a Desmodu sa autor venoval asi preto, že je to teraz kapela, ktorá je proste momentálne najviac v móde |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 6:01 pm Predmet: |
|
|
Nieje to problém mainstreamu, ale kultúrneho úpadku spoločnosti. Problém je, že kapely, kt. sa dostávajú na pomyselný vrchol úspešnosti, by v celoeurópskom meradle (o svetovom nehovoriac) nemali šancu byť v prvej lige. Netvrdím, že to títo ľudia robia "zle". Naopak, verím, že to robia najlepšie ako vedia.. To, že je to "strop" ich schopností nieje ich chyba (ja tiež nedám 16ky nohami v 290bpm :) ), chyba je v "tuposti" konzumentov, ktorí umožňujú amatérskym kapelám získať punc jedinečnosti. Nemám nič proti akejkoľvek hudbe. Ak by sa ale prezentovala/predávala/med.tlačila vážna hudba, jazz (+milión ďaľších žánrov) divadlo, výstavy atď rovnako, ako tento shit, bolo by to určite trošku inak. Viď susedné krajiny.. Lenže to je vždy vec "obyvateľov krajiny".. A tí chcú Z. Smatanovú a Desmod..
Trošku bludný kruh.. :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 6:06 pm Predmet: |
|
|
nie je to celkom tak, vačšina ľudí totiž len konzumuje to, čo je im médiami servírované, ja vidím tú chybu skôr v tých, čo to servírujú (hudobní dramaturgovia rádií a TV, producenti a pod.)
skrátka asi každý producent sa radšej pustí do nejakého totálneho shitu, ktorý je podobný ostatným shitom, ktoré sa už hrávajú, namiesto toho aby išiel do nejakej slušnej rockovej kapely
ku kultúrnemu úpadku spoločnosti - len taká pripomienka, že každý druhý teenager je buď hiphoper alebo emo.. (skrátka to čo je momentálne v móde) |
|
| Návrat hore |
|
 |
joe Usadlík

Založený: 20 Okt 2007 Príspevky: 217 Bydlisko: Skalité
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 6:12 pm Predmet: |
|
|
akože toto ma odrovnalo citujem z članku: "Na stupnici slovenskej rádiovej príšernosti od jedna do desať, kde No Name znamenajú 9 a MC Erik s Barbarou deväť a pol sú Desmod kdesi medzi jedenásť a dvanásť."
to FF: s tými hiphopermi a emakmi si to úplne vystihol...keď dneska niekto nevie čo zo sebou..tak buď plače alebo chodí v o 3 čísla väčších tričkách ach bože |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 6:39 pm Predmet: |
|
|
| 2FF: Mohol by som tu 25hodín písať o tom, ako to funguje, mám s tým dlhoročné skúsenosti. Ver mi, že "chyba dramaturgov" je omyl. Médiá fungujú na princípe obchodu, nie kultúry. Je to naozaj bludný kruh v kt. stoja súkromné komerčné médiá, reklam. agentúry, vydavateĺstvá, firmy platiace za reklamu a poslucháč/divák..O to ale neide. Ide o šírku ponuky. Roky som žil "na západe" a všetko to, čo "frčí" tu, frčí v rovnakej "kvalite" aj tam..popri tom ale fungujú médiá typu Arte, 3sat atď... A každý má možnosť výberu. U nás nič podobné nieje. Možno ma budete mať za blázna, ale zašlo to tak ďaleko, že som už dávno zrušil káblovku. Proste TV (a nie len "našu") ignorujem.. keď som doma, mám večer kopu času na iné veci, čítanie, hranie s deťmi, internet, hocičo a poviem vám, JE TO SUPER! DVDčka s filmami, muzika, pohoda! Má to len jednu "nevýhodu".. Na otázku "videl si včera...?" odpovedám stále "nie".. a neviem čo je nové v Ružovej záhrade.. :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 7:21 pm Predmet: |
|
|
Presne tak ako pises. Vnimam to uplne rovnako. V Prahe nas v prenajatom dome byva 8, televizor tiez nemame. Nikoho to nezaujima a to, ze neviem co sa tam deje je len vyhoda. Spravy na internete, brat nosi kazdy den niekolko novin, tam sa daju docitat skutocne informacie do hlbky. Ten 20 minutovy zostrih, z ktoreho 10 zaberu dopravne nehody, to ma do nejakeho realneho diania vo svete velmi daleko...
A major zeman na dvd vychadzal, takze vsetko ok.
p.s Doma som na satelite zachytil stanicu Mezzo. Je to asi Francuzka stanica. Cely den tam hraju prevazne kvalitnu klasiku (ziadny pop klasicizmus) a okolo 22:00 zacina jazz! |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 950 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 8:49 pm Predmet: |
|
|
| ďesmod ako prišiel ,tak aj odíde,bull shit....netrápťe sa,historia neklame.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Psychopat

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 527 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 9:46 pm Predmet: |
|
|
o desmode mi nic nehovorte sestre to hra vedla v izbe 25 hodin denne sice mam 15 ale radio som este ani raz nepocuval a ani nebudem.......asi iba raz na dovolenke na lodi kde nebola moznost uniku jedine co som si zapamatal bolo desmod -kravitz-desmod-Z.smatanova-kravitz-desmod-atd cely den je to normalne? |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 600 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 9:50 pm Predmet: |
|
|
Ja desmod veľmi nemusím, ale náhodou s bubeníkom Janom ( čo používa dvojšľapku na dva kopáky ) sa dá celkom dobre popiť... no ale trošku OT.. sorač  |
|
| Návrat hore |
|
 |
miso03 Usadlík

Založený: 27 Okt 2007 Príspevky: 148
|
Zaslal: augusta 29, 2008, 1:58 pm Predmet: |
|
|
Ten clanok, uvahu alebo co to je som pochopil v zmysle "Chcem si vyliat zlost na nejakej mainstreamovej kapele .. cojaviem .. Desmod .. okej idem na to"
Nedozvedel som sa z toho nic podstatne, iba to ako nenavidi Desmod, aka je to sracka a podobne. Nadavat na ostatnych vie kazdy uboziak a "kopackanalov". To ze na Slovensku prevladaju ludia s mensim IQ a mnoho mnoho ludi pracuje v zavodoch alebo tovarnach, kde maju den co den iba manualnu pracu je fakt. Takym ludom budes darmo pustat pesnicky "poeticke", ktore chcu nieco vypovedat. Taki si radi pri vareni, zehleni alebo upratovani zaspievaju pesnicku s jednoduchym a zrozumitelnym textom a hudbou zalozenou na striedani vysok a hlbok. Inteligentnejsi ludia si kupia radio s prehravanim mp3 a popri vareni a zehleni im bezia pesnicky, ktore sa im pacia a nemusi zrovna ist o kapely mainstreamove.
Tymto si nechcem zastavat Desmod ani podobne kapely, ale aj vy si musite uvedomit, ze styl hudby akym je jazz, metal a podobne sa vacsine ludi nepaci (resp. nemaju pren pochopenie) |
|
| Návrat hore |
|
 |
7Monixa7 Usadlík

Založený: 14 Jún 2008 Príspevky: 148
|
Zaslal: augusta 29, 2008, 2:06 pm Predmet: |
|
|
Podla mna si ten "autor" chcel vyliat zlost na Desmode. Nemam slov a podla mna novinarska obec a clankari su len velka "kvantita" a nie to kvalita. Ja to beriem tak ze vsetko dobre je aj zle a naopak. Aj ma ukrizujte ale mam rada Desmod a to sa venujem hudbe kazdodenne. No popri tom pocuvam vsetko mozne. Clovek by mal poznat toho co najviac aby robil kvalitnu muziku a neopakoval po niekom...aj ked uprimne je to uz tazke je vela hudobnikov. tolko moj nazor  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 29, 2008, 2:28 pm Predmet: |
|
|
Ten clanok je v obrovskej miere pravdivy...
Bludny kruh, ide o to, co sa tu serviruje... Uragan, Mojsejovci, Vyvoleni, celebritky len sa tak sypu. cim tupsi, tym viac to ludi pritahuje. Jednoduchty psychologicky manever... podme sa pozriet aki su ostatni. A ciel? peniaze... kultura funguje na komercnom, nie na kvalitativnom zaklade. u nas momentalne. atd.
Poviem taku zaujimavost. Nie som si isty kedy, ale v 80tych rokoch bola v Madarskej statnej televizii vysielana relacia do nejakej miery na sposob superstar, ale sutazili tam orchestre a hlavnymi postavami boli dirigenti. V kazdom kole dostali za ulohu nastudovat s orchestrom konkretne dielo a divaci potom hlasovali, ktore prevedenie sa im najviac pacilo. No a co myslite, ze sa stalo. Tema cislo jedna po dobu trvania sutaze boli orchestre, dirigenti, skladatelia... Ludia, ktori stali v rade na maso napriklad, sa nerozpravali o tom, kolko vypije Robo Mikla, kolko nadavok bolo vecer v Uragane, komu to nandal Brano Mojsej, ale rozoberali vazne umenie! A to nebolo treba ziadne dlhodobe masirovanie mozgu. Skratka clovek je tvor extremne prisposobivy a televizia ako svaty gral dnesnej existencie ma hlavne slovo pri tvorbe "verejneho vkusu".
atd. atd. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 29, 2008, 4:35 pm Predmet: |
|
|
| miso03 napísal: |
.....Tymto si nechcem zastavat Desmod ani podobne kapely, ale aj vy si musite uvedomit, ze styl hudby akym je jazz, metal a podobne sa vacsine ludi nepaci (resp. nemaju pren pochopenie) |
Skúsme sa zamyslieť "prečo asi to tak je"...?? ... a sme zas na začiatku....
2Monika: Ten človek povedal iba svoj názor... Na internete je kopa podobných článkov, v ktorých sa ľudia "navážajú" do iných kapiel, žánrov a podobne.. To, že sa tu rozoberá práve tento, je náhoda... Rovnako by sme tu mohli búšiť do (pre niekoho) "totálne nepochopiteľnej, haluznej hudby a textov D. Ursínyho", a freejazových projektov J.D Šošoku Meditation Jazz Trio... Je to úplne jedno... Faktom ale ostáva, že pre človeka ktorý má trošku rozhľad je 90% slovenskej popmusic nepočúvateľný brak... Najhoršie na tom je, že sa tomu fakt nedá vyhnúť (obchody, reštaurácie atď)... Predstavte si, že by som prišiel do Tesca na nákup, na ramene by som mal Megasoundblaster s 200w výkonom, z neho by mi hralo Colaiutove sólové CD (patrične nahlas), takto by som sa hodinku prechádzal medzi regálmi a nakupoval.. alebo táto istá situácia v reštike... Nemusíme sa baviť o tom, čo by nastalo.. v obidvoch prípadoch by som skončil na ulici, v horšom prípade s rozbitou hubou... Z toho vyplýva, že Vás môžu otravovať (pre vás) nepočúvateľným šitom, naopak to už ale nefunguje.... Divné.... nie??? Prečo ma nútia na verejných priestranstvách počúvať niečo, čo nechcem!? Prečo je zakázané na verejných priestranstvách fajčiť, ale nieje zakázané otravovať ľudí rádiom a reklamami....???? |
|
| Návrat hore |
|
 |
miso03 Usadlík

Založený: 27 Okt 2007 Príspevky: 148
|
Zaslal: augusta 29, 2008, 5:34 pm Predmet: |
|
|
Preco to tak je ? Podla mna hlavne preto, ze jazz ako taky je naozaj len pre tych fajnovkarov, ktori vedia hudbu precitit a su hudobne "dospelejsi", neviem ci chapes ako som to myslel.. Jednoducha hudba, jednoduchy text, alebo text o laske ala Gladiator je zial to, co sa vacsine ludi paci. Z vysokej miery je to tak kvoli mediam, ale ludia si uz zvykli, ze je to proste dobre :)
Tento problem je nevyriesitelny, keby radia zacali hrat jazz a alternativne styly hudby (punk, metal, hardrock, oi..) urcite by bolo vela staznosti zo strany ludi, ze to co tam prave hraju je odpad najvyssieho zrna a co si to vobec dovoluju pustit medzi ludi.. Taktiez v restauraciach, obchodnych domoch by to pustit nemohli, pretoze tieto zanre pocuva vacsinou iba ista vekova skupina obyvatelstva. Desmod, No Name a pod by som nazval neutralnou hudbou, ale tak ako tebe tak aj mne lezie na nervy ze v radiach hraju iba tie pod**** komercne sracky ako je toto... Podvedome to ale tlmim a ani neviem ze nieco v radiu vobec hraju.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|