| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1200
|
Zaslal: augusta 30, 2008, 9:53 pm Predmet: |
|
|
| gregg napísal: | | Sak prave o to ide ze ma okolo seba najlepsich slovenskych taxikarov a vysledok stoji relativne za hovno a nieje v tom rozdiel!!! |
... bohvie ako by to vyzeralo, keby tí taxikári neboli dobrí... nad tým si sa zamyslel?? Ak to vieš, dá sa z hovna upliesť nestabilný bič... Ak to ale nevieš...... ... Všimni si, ako hrajú amatérske kapely súčasné Slovenské "hity" na zábavách... keď je to "také jednoduché", prečo im to neznie úúúúplne rovnako (dobre/zle), ako originál????
Kvalitný inštrumentalista a aranžér dokáže zachrániť len "optiku"... Ak je podstata (kompozícia) o ničom, nepomôže nič... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

Založený: 24 Aug 2008 Príspevky: 44 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: augusta 30, 2008, 10:36 pm Predmet: |
|
|
no, trapia ma dve veci...
1. slovnu zasobu mam lepsiu ako ten pan co ten blog pisal a nakolko som tak trochu moderator, vidim ako si mysli ako strasne desmod zbil slovom... hentaky drist napisem za ostatnych 10 minut a bude to rovnako krute ako to co pisal on...a nerobi mi problem napisat to hoci aj na marlenku.. nicmene, hentym na mna zaposobil ako kreten, pretoze hentak zautocit mozem aj na to debilne formulovanie viet a "recnickych otazok" ktore predviedol...
2. ze je to pravda, skutocne su to tuctove piesne, ktorych zlozitost je.. no..smiesna? to vsak nic nemeni na tom, ze je to ich , povdzme, styl a ze ich ludia zeru. To je jednoducho nemmena pravda a podla mna bude henten stupidny zvast na mieste vtedy, ked sa jeho pointov bude riadit aj vsetko ostatne. punkt
EF ma pravdu, nase obyvatelstvo je tak dedinsky jednoduche a hlupe, ze aj brak poklada za nieco genialne, ale...to uz je zvacsa dane mentalitou, alebo ak chcete demencialitou slovackeho narodu... dalo by sa o tom vela pisat...chyb je viacero a dokonale spolupracuju, ci uz na strane konzumentov alebo podavatelov a prosktredkovatelov |
|
| Návrat hore |
|
 |
dano Usadlík

Založený: 02 Apr 2007 Príspevky: 205
|
Zaslal: augusta 30, 2008, 11:48 pm Predmet: |
|
|
| ...mne sa ten clanok pokial ide o slovnu zasobu pacil a pokial ide o obsah tak sa s nim na 90% stotoznujem,,,som tiez kreten, ktory nevie nic ine ako debilne formulovat vety??? Mozno,to najlepsie posudia ludia okolo mna,ale pri Desmode mam najrychlejsi "reakcny cas"(cas uvedomenia si co pocujem az po moju reakciu spocivajucu v prepnuti autoradia...). proste ich fakt nemusim... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 2:07 am Predmet: |
|
|
2Jacob (a prvý odsek): zbytočne sa rozčuľuješ .. Ten človek iba napísal svoj názor.. To, ako je sformulovaný, je rovnako jeho vec, ako je Tvoja vec to, čo si o tom (príp. o ňom) myslíš... (btw, dosť silno pochybujem, že chcel niekoho biť slovom... jednoducho si vylial zlosť..) |
|
| Návrat hore |
|
 |
gregg Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2008 Príspevky: 55 Bydlisko: spisska nova ves
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 2:21 am Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | gregg napísal: | | Sak prave o to ide ze ma okolo seba najlepsich slovenskych taxikarov a vysledok stoji relativne za hovno a nieje v tom rozdiel!!! |
... bohvie ako by to vyzeralo, keby tí taxikári neboli dobrí... nad tým si sa zamyslel?? Ak to vieš, dá sa z hovna upliesť nestabilný bič... Ak to ale nevieš...... ... Všimni si, ako hrajú amatérske kapely súčasné Slovenské "hity" na zábavách... keď je to "také jednoduché", prečo im to neznie úúúúplne rovnako (dobre/zle), ako originál????
Kvalitný inštrumentalista a aranžér dokáže zachrániť len "optiku"... Ak je podstata (kompozícia) o ničom, nepomôže nič... | Ale to mi pride dost profesionalne chladne stylom poskladaj si akukolvet nahovno muziku mi ti ju tolko odohrame namiesto toho aby sa zapojili a skusili posunut slovensky pop trochu na inu uroven, ale do toho ma uz vlastne nic. Ze je to lahke pocit nemam a nemam pocit ze je lahke urobit kvalitny pop ani pre profesionala, kdesi som cital rozhovor s Buntajom kde na otazku co je pre neho najvetsia vyzva odpovedal kvalitny pop, aj ked neviem do akej miery to myslel vazne. Amaterske kapely s profesionalmy prosim neporovnavajme vlastne ono to celkom zneje aj nou nejmom. Myslis ze Timko je zasa az taky slaby bubenik? Alebo zeby tato hudba bola strop ich moznosti? Skor mi to pripada ze robia komformnu hudbu pre mamicky s detmi + trochu strasne a nenarocne texty s ktorimy sa presadili uzivaju si to a otravuju nam zivot ale to mi v supermarkete otravuje zivot aj Magda Vyletelova a Peter Cmorik! Este chcem dodat ze si zname slovenske muzikantske mena vazim tak isto aj Teba! So zaujmom sledujem jednotlive vase projekty iba mi prislo cudne tolke zosmiesnovanie ked viem ze jednotlivy profesionalny hudobnici sa podpisuju svojim menom pod produkciu podobnej urovne. Namiesto zosmiesnovania zacnime vsetci od seba, podla mna je tu aj na tomto fore kopec talentovanych hudobnikov takze dufam ze sa uroven slovenskej pop music coskoro zmeni! |
|
| Návrat hore |
|
 |
gregg Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2008 Príspevky: 55 Bydlisko: spisska nova ves
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 2:49 am Predmet: |
|
|
| to Jacob: K tej mentalite naroda ked pisem tieto riadky prave sedim v Chelmsforde v zasratom UK pod sa tu pozriet a zistis aku bohovsku hudbu tu mlady ludia pocuvaju a to je krajina kde vznikli vsetky zasadne rockove kapely pocnuc od Beatles a Led Zeppelin az po Radiohead!!! A radio ESSEX FM tromfne aj skvele FUN a OKAY!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 906 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 10:18 am Predmet: |
|
|
pod sa tu pozriet a zistis aku bohovsku hudbu tu mladi ludia pocuvaju a to je krajina kde vznikli vsetky zasadne rockove kapely...
nooooo. ano, to bude tym! my staviame na odkze Zbirka, Gott  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 10:36 am Predmet: |
|
|
2greg: opíšem Ti v rýchlosti, ako vyzerá nahrávanie Slovenskej popmusic pre nájomného" hráča: prídeš o 9.00 do štúdia, o 10.00 máš za sebou postavenie a nazvučenie nástroja, 2kávy a 3 cigarety. Potom príde na (v lepšom prípade) vypočutie dema nachystaného doma, v horšom Ti autor zahrá na španielke (piáne) 3-4 akordy (väčšinou, ak sa jedná o viacero pesničiek, všetky majú podobnú formovú a harmonickú štruktúru, prípadne Ti povie, že má len verziu a refrén "musíme vymyslieť") Potom nastane tzv. "bitie srnky", kde ponúkaš spolu s kolegami (basistom, gitaristom) možné alternatívy, na ktoré padajú zo strany "producenta/autora" argumenty typu " to už je moc jazz", "to by nám nepustili v rádiu" a pod.., a zbytočne mu menuješ príklady svetovej pop music (P.Gabriel, D. Bowie, Sting, Beyoncé atď atď podľa toho o aký "žáner sa jedná"), kde to je "rovnako urobené", vymyslené, zaranžované atď... Nakoniec -keďže Ťa tlačí čas a do 21.00. musia byť natočené základy na celú platňu- zvolíš cestu "menšieho odporu", urobíš to tak, ako sa od teba žiada -nakoniec, ten človek Ťa platí a Tvojou úlohou je vyhovieť bez ohľadu na vlastný vkus-, a o 22.00 odchádzaš domov.. potom sa (v horšom prípade) naťahuješ 3-4 mesiace o peniaze, voláš po firmách (vydavateľstvách) kt. Ťa majú vyplatiť a podobne.. To je už ale iná story...
Toto je veľmi povrchný a všeobecný popis toho, ako to väčšinou vyzerá.. Samozrejme, sú aj lepšie prípady, úmyselne som vybral horší scenár, líši sa to od produkcie k produkcii a záleží veľmi na tom, s kým do toho štúdia ideš.
Mohol by som opísať, ako to funguje tam, kde máš do činenia s profíkmi, to by bolo ale nudné čítanie..
Čo z uvedeného vyplýva? Že ak chcem byť schopný platiť účty, musím si vedieť hryznúť do jazyka... A na to, aby som muzikantsky "nezakrpatel", robiť - aj zadarmo- muziku, ktorú mám rád, pri ktorej sa dám po troch dňoch opísaných vyššie psychicky do kopy a ktorá ma posúva ďalej... Popri tom cvičiť, učiť sa a naháňať ďalšie popové kšefty, kde sa budem znova hádať, "či je to už moc jazz"....  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 11:04 am Predmet: |
|
|
EF mna to hneva z prosteho dovodu, ten mladik co to pisal, si zrejme mysli, ze on je narodny buditel alebo co a ze pisanim hentych blogov snad niekoho presvedci o svojom nazore bez toho abo sa niekto (ako vyssie uvedeni) vopred stotoznili. No povedz mi pravdu, naozaj si myslis, ze ked si hento precita nejaky skalopevny fan desmodu, tak zmeni nazor? no to teda velmi tazko a mna by skor potesilo, keby miesto tych prazdnych reci, obvinujuci radsej priniesol riesenie!
vzdy budu dva tabory, jeden za a druhy proti.. podla teoretickej spravnosti uvazovanie, bude jeden tabor vzdy ten hlupejsi a tym, ze donho bude rozumnejsi tabor rypat takymito clankami si vobec nepomoze... v tomto pripade je podla mna riesenim, ponuknut ludom proste lepsiu hudbu! nech vidia, ze to je brak, ze mozu pocuvat nieco co hladi usi, je to tvrde zaroven a proste je to bomba! (prehanam) jednoducho moj nazor je, ze hentak hrubo vyjadrovat nazor ked to nema vyznam a nikam to nikoho nedovedie je zbytocné... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dano Usadlík

Založený: 02 Apr 2007 Príspevky: 205
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 12:28 pm Predmet: |
|
|
...na druhej strane, ak takyto clanok otvori oci 1 z tisica fanusikov DESMODU a zacne nad tou hudbou rozmyslat a a hlavne ju porovnavat ,tak ma zmysel pisat aj taketo "nezmyselne" veci...
...s tym ze treba ludom ponuknut lepsiu hudbu absolutne suhlasim, len moj nazor je, ze ta lepsia hudba nie je daleko, je okolo nas,po malych kluboch a garazach, mimo zaujmovych sfer mocnych hudobneho priemyslu...moj nazor |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 1:19 pm Predmet: |
|
|
| Jacob napísal: | EF mna to hneva z prosteho dovodu, ten mladik co to pisal, si zrejme mysli, ze on je narodny buditel alebo co a ze pisanim hentych blogov snad niekoho presvedci o svojom nazore bez toho abo sa niekto (ako vyssie uvedeni) vopred stotoznili. No povedz mi pravdu, naozaj si myslis, ze ked si hento precita nejaky skalopevny fan desmodu, tak zmeni nazor? no to teda velmi tazko a mna by skor potesilo, keby miesto tych prazdnych reci, obvinujuci radsej priniesol riesenie!
vzdy budu dva tabory, jeden za a druhy proti.. podla teoretickej spravnosti uvazovanie, bude jeden tabor vzdy ten hlupejsi a tym, ze donho bude rozumnejsi tabor rypat takymito clankami si vobec nepomoze... v tomto pripade je podla mna riesenim, ponuknut ludom proste lepsiu hudbu! nech vidia, ze to je brak, ze mozu pocuvat nieco co hladi usi, je to tvrde zaroven a proste je to bomba! (prehanam) jednoducho moj nazor je, ze hentak hrubo vyjadrovat nazor ked to nema vyznam a nikam to nikoho nedovedie je zbytocné... |
Ešte raz... je to človek, ktorý vo svojom blogu povedal na plné ústa, čo ho s***ie... Nič viac, nič menej... Ľudí s jeho názorom je evidentne viac (rovnako, ako odporcov) a dalo by sa povedať, že je to aj tak jedno.. :)
je to podobné, akoby sme sa začali handrkovať o to, či je biela farba na aute hnusná, alebo nie, či sú štíhle ženy krajšie ako plnoštíhle a podobne... Ten človek má v článku odkaz na jeden starší, v kt. rozoberá princíp estetiky, subjektivity a objektivity vo vzťahu k umeniu a recenziám... odporúčam prečítať. Ak si to človek pozrie, všetky otázky "prečo" v súvislosti s jeho príspevkom strácajú zmysel...
Žiadne buditeľstvo v tom nevidím. Sú tu ľudia činný v hudbe, divadle atď, ktorí sa nie rečami ale činmi snažia o rozšírenie obzoru... Robia to roky a výsledok v podstate žiadny... tak to bolo, je a bude... Ľud chce chlieb a hry... Tak ho zabávajme, vyplachujme mu mozgy, dávajme mu rozmýšľať o tom, kto koho ***** v ďalšom diely telenovely, len nech pre boha nezačne rozmýšľať, čo sa to okolo neho vlastne deje... To by možno prišiel na to, ako to vlastne je a mocipáni (v najširšom slova zmysle) by mali po chlebe... ... História sa permanentne opakuje páni.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 1:20 pm Predmet: |
|
|
@dano:
presne tak... dobra hudba vobec nie je slovensku na mile vzdialena! lenze vsade hra rolu ochota... poznam tak fajnsmejkrov ktory hraju uplne perfektne a dozvedel som sa o nich akurat tak, ze proste raz dostali do ruk nastroje a len tak "narychlo" predviedli co vedia... bolo to hotovy megakoncert v sukromnom prevedi... poznam ich vela rokov a nikdy ani len necekli ze vobec poznaju noty... mozno keby sa len trochu posnazili, dostat sa do nejakej sutaze alebo sa proste nejakym sposobom zviditelnit, bolo o stipku dobrej hudby viac.. ale to je to "keby bolo keby..." ale aj to bude, chce to cas...v USA je v kazdom meste zvykom, ze je hodne tych garazovych kapiel a teda je z coho vyberat...kdezto tu u nas to este take popularne nie no a tak je nasa scena taka pochudobnejsia...
@EF :
no to je jasne, ale nic sa na tom zmeni, pokial nebude tych "rozmyslavych" jedincov vacsina... ale to je uz moc vseobecne....s5 k hudbe
..lenze hentie blogy nie su akokritika k restauraciam vo francuzsku, ze ked dostane zly rate, tak ludia prestanu navstevovat... ked napise niekto takyto blog, tak ti co suhlasia smelo pritakavaju a ti, co su proti mavnu rukou a myslia si svoje... co keby namiesto hentakeho hrubeho razenia dal nieco rukolapne aj pre nezainteresovanych (mimo ine aj zvacsiny tych ktory fandia desmodu a hudbe sa moc nerozumeju) a ukazal im o com hovori polopatisticky a nie len rozpravanim aky suhrozny, prirovnaval ako vselijako hrozne spievaju a hraju...
chytim sa tvojho prikladu ako by sa ludia mohli hadat ci su krajsie stihle alebo plnostihle zeny... ak by namiesto prirovnavania stihlich k vychrtliciam niekto povedal, ze maju slabu imunitu, prefukne ich vietor a skapu ako male korytnacky na obycajnu chrypku alebo co, tak by ludia mozno pohli rozumom a zamysleli sa...(velmi prehanam, ale to je pre priklad) |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 1:56 pm Predmet: |
|
|
.... to ale hraničí s tým, že všetci by sme mali jazdiť v čiernych autách (lebo mne sa to páči a moje auto je čierne), mali mať ideálnu váhu (lebo ju mám ja), baby nesmú mať blond vlasy (lebo nemám rád blondínky) a podobne... na všetky mnou vymenované tvrdenia Ti dám kopu argumentov a dôkazov... Budeš mať potom rovnaký názor???
(berte to ako fór, samozrejme otázku nemyslím vážne) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 2:06 pm Predmet: |
|
|
samozrejme, že nie ale to sú veci, na ktoré môže mať každý úplne iný názor pretože nie sú definované ako správne alebo nesprávne, pekné alebo škaredé. Kdežto hudba je trošku iné cesto. Má určité medze únosnosti po ktorých to je už len gíč... alebo niečo nepočúvateľné... ale musím si aj protirečit, pretože vždy sa nájde niekto, kto má rád gíč(ovú hudbu) a niekto, kto bude počúvať aj vrzgot dverí.. čo však s tými, ktorí to počúvajú jednoducho preto, že to hrajú.. no a asi preto treba posunut tych ludi inam...ak by sa im páčilo niečo iné, tak pri tom ostanú, ak nie, tak sa vrátia s5 ku gíču.
o5 vysvetlenie na mojom starom príklade, ak sa im bude pozdávať moja téoria, že tenkté ženy nemajú dlhú životnosť, tak presedlajú na iné. Ak sa im to pozdávať nebude, tak ostanú pri starom... ale argumentovať je lepšie ako kydať..
(mimochodom, pekná polemika- ešte som nevidel veľa for(umov) na ktorých by sa dalo takto rozprávať-možno preto, že chodím na tie sprosté warez a pod.) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1754 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 2:41 pm Predmet: |
|
|
tak na mňa už je toto moc filozofické  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 2:58 pm Predmet: |
|
|
| Jacob napísal: | | . no a asi preto treba posunut tych ludi inam... |
...v prvom rade to tí ľudia musia chcieť... pozri, fakt tu filozofujeme nad niečim, čo sa nepodarilo zmeniť iným "šajbám"... Dôležité je, ak niekomu nevyhovuje mainstream, nájsť si vlastnú cestu... To, že oficiálne média neponúkajú alternatívu, ešte neznamená, že alternatíva neexistuje.. Ak by som sa zaoberal iba kapelami typu P.S., Desmod a podobne, asi by som sa zbláznil a celkom určite by som hráčsky nebol schopný ísť po točení s Haberom hrať turné s Rózsom.. :) Našťastie všetky telky a rádiá majú tlačítko "off"... To, že sa tomu subjektívne vnímanému plepsu nedá vyhnúť je pravda... Našťastie nejazdím truckom a moja nádrž nemá 300litrov, takže doplna natankujem za 2 minúty a to sa dá vydržať aj ten refrén Z.Smatanovej... Každý nech si počúva čo chce a čo je jeho srdcu blízke... Ja mám na SK pop scénu podobný názor ako pisateľ toho príspevku a preto ju ignorujem. Na svete je toľko (pre mňa) dobrej muziky, že mi tá slovenská môže byť ukradnutá....  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 3:05 pm Predmet: |
|
|
amen
na čo EF odpovedal nech ostatný užívatelia nerozoberajú dalej.. mas pravdu, komu sa nepaci nech si prepne kanal... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 389 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 4:17 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | Ale ja by som dal No Name a Desmod do jednej laty. Mne osobne No Name sposobuje vacsie problemy.
 |
Moje porovnanie tychto skupin by znelo nasledovne: V No Name su aspon dvaja dobri a vzdelani instrumentalisti a to Zolo Salai (kbd) a Ivan Timko (dr), kdezto v Desmode ani jeden. Kuly je zas lepsi spevak (aj ked tiez nie taky, akemu by som dal aurela), spev Igora Timku si dokonale vystihol>
| dusan napísal: | | ...zdochynajuci vokal septat.... | Co sa tyka ich piesni, Desmod by som hodnotil lepsie, pretoze piesne No Name su strasidelne podobne jedna druhej a ta zas tretej, kym Desmodacke su aspon trolinku rozoznatelne jedna od druhej.
Co sa tyka oficialnej pop sceny, tak "objektivne" za "technicke nedostatky" ako neschopnost intonovat by sa dali pokritizovat aj Hex, Smatanova, gitarista, ktory nahral solo v piesni IMT Smile: Horela hora horela, ci ako sa to volalo a hromada dalsich.
| Foo Fighter napísal: | | citácia: | | ...keby radia zacali hrat jazz a alternativne styly hudby (punk, metal, hardrock, oi..)... |
...tak by som začal po rokoch počúvať rádio
a úplne by mi stačilo jedno slovenské alternatívne rádio, ale toho sa asi nedočkáme |
Radio FM sa prezentuje ako alternativne, ale pravdou je, ze za tri tyzdne co som ho pocuval, aby som zistil, co je v ponimani dramaturgov tohto radia alternativa som pocul: 1) obycajne popove piesne naaranzovane a zahrate v britskom style 2) nejake elektronicke veci, z ktorych vacsina bola pofidernej kvality 3) hiphop 4) uplne nezmysly, ale len mizive percento naozaj zaujimavej alternativnej hudby. Trebars Zappu som tam nepocul ani raz, ani veci ako Barflies zo slovenskej sceny. Jo a este z nemainstreamovych radii je tu radio Devin, ktore hra prevazne vaznu hudbu, ale aj jazz, folk a ine "okrajove" zanre.
A moj nazor na riesenie situacie v SVK popmusic je takyto: kedze Slovensko je maly trh (na rozdiel od napr. USA, kde aj kapela mimo oficialnej sceny preda viac CD, ako u nas zlaty slavik, a posluchacov je tolko, ze aj okrajove zanre maju viac posluchacov, ako je ludi na Slovensku ), musia rozumnym sposobom umeniu pomahat statne struktury. Rozumny sposob pomoci populurnej hudbe je napriklad to, co je uzakonene vo Francuzsku ohladne licencii pre radia: Francuzske radia maju ako podmienku, aby mohli vysielat, od statu urcene urcite kvoty, kolko frankofonnej (tzn. po francuzky spievanej) hudby musia vysielat. Maju na vyber z dvoch moznosti: 1) 60% vsetkej vysielanej hudby s textom frankofonnej 2) 30% vsetkej vysielanej hudby s textom musi byt frankofonnej a z toho 60% musia byt tzv. nouvelles tallentes, cize novi interpreti. Keby som ja bol pravnik, ktory by ten zakon formuloval, dal by som este podmienku, ze jeden interpret sa vo vysielani radia nemoze objavit viac ako 3 krat denne(co je vlastne vo vacsine SVK komercnych radiach A-ckova rotacia) Keby bol takyto zakon aj na Slovensku, museli by radia hrat ovela viac slovenskych autorov a interpretov, vydavatelstvam by sa oplatilo vydavat viac slovenskej hudby a vacsi priestor by snad zacali dostavat aj interpreti hrajuci "narocnejsiu" hudbu, alebo aspon dobre napisanu, naspievanu a nahratu popmusic. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Šialenec

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 276 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: septembra 1, 2008, 9:11 am Predmet: |
|
|
FM je dobra alternativa podla mna, ked uz radio naozaj musim pocuvat tak si naladim FM lebo tam sice to nie je to co by som si zelal ale aspon tie veci nepoznam vacsinou...
s tym zakonom by to nebola podla mna ziadna vyhra lebo by sa, aj ked novy interpret, do toho vydavatelstva dostal len popovy shit maker...
mainstream je povacsine strata casu a je fakt ze to tlacitko off je jedina moznost a kedze sme v dobe kedy uz hadam kazdy chodi s MP3 v usiach tak skoro kazdy moze pocuvat co chce ci uz si to kupi, ci stiahne |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1428 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: septembra 1, 2008, 1:27 pm Predmet: |
|
|
...ja by som sa este vratil k Jacobovmu rypancu do Ondreickovho rypanca: Ondreicka rypal do Desmodu, Jacob zacal rypat do Ondreicku, ja mozem zacat rypat do Jacoba, Jacob do mna, potom XY do Jacoba, XYZ do XY a najlepsie auta su aj tak od VW, najsilnejsieho tatu mam ja a najvyssie docura nas basgitarista...a furt tu bude hrat desmod a v telke susedia a uragan s fuzatou tetou, fico bude rozdavat statne xefty, z vlakov budu za jazdy vypadavat ludia a novy cas bde zverejnovat fotky s kozami, pripadne pohlavnymi organmi nejakej selebrity...
...chcel som len zduplovat, co spomenul EF: Ondreicka si ulavil, ja si tiez obcas takto ulavim, lebo ma neskutocne serie mnoho veci a aj ked viem, ze si s tym nepomozem, necham tu zlc pretiect mojim notebookom - ulavi sa mi, ked potom zistim, ze aspon par ludi rozmysla podobne...keby som to mal vysvetlovat svojmu psychiatrovi a vysvetlovali by mu to iste aj ini ludia s podobnym nazorom, zarobil by si na vw phaeton a audi q7 a vysvetloval svojmu psychiatrovi, ze najlepsie auta su od vw...
...zhrnutie predchadzajucich riadkov: Ondreicka ma pravdu, lokalne ulavil sebe, globalne nepomohol nicomu, ma na to pravo a Ty to citat nemusis...
...k tomu devinu: fakt to neni prdel, v sluzobnom aute som nuteny travit znacnu dobu a rozhodne radsej pocuvam na devine pocuvam nejaku relaciu s mierne prekrutenou historiou ako Kulyho dementne rymy...
...k desmodu celkovo: texty sracka extra, rozmyslam, ci nahodou ine kafe nebolo na tom lepsie, inak stotoznujem sa z uz vyslovenym: no name su textami oproti desmodu este poetickym veldielom...takisto aj aranzami...podla mna...hudba povacsine tiez nic moc, radiovy blivajz...starsi desmod som mal kedysi celkom rad...
...a este som rad, ze som sa tu dozvedel, preco sa mi pozdavali bicie v tvorbe zoskupenia tvoreneho pribuznou ultramagora a alkoholika svojho casu na poste ministerskom a vydavatelom pofidernych interpretov typu Karma a Jozo Suchy...dokonca sa mi o Branovi raz aj snivalo, mal domcek niekde v Chorvatsku v strani a biely nizky plot a ja som ho tam cakal s bezbalkou...holt, patologicke stavy z tej nasej popmusic
...sorry, ze toho bolo tolko naraz, ale davno som tu nebol...
//edit: tesne po dopisani tohto nezmyslu som si pustil film Kvaska a hned prva hlaska ma v kontexte tejto temy (radia, megahviezdy, ich megahity a kydy okolo nich) tak trocha rozosmiala...scenarista nastavil niekomu zrkadlo... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|