| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1754 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: augusta 29, 2008, 5:38 pm Predmet: |
|
|
| citácia: | | ...keby radia zacali hrat jazz a alternativne styly hudby (punk, metal, hardrock, oi..)... |
...tak by som začal po rokoch počúvať rádio
a úplne by mi stačilo jedno slovenské alternatívne rádio, ale toho sa asi nedočkáme |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 906 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: augusta 29, 2008, 5:53 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | Prečo ma nútia na verejných priestranstvách počúvať niečo, čo nechcem!? Prečo je zakázané na verejných priestranstvách fajčiť, ale nieje zakázané otravovať ľudí rádiom a reklamami....???? |
Presne toto... Niekedy to dosahuje uroven fyzickeho ataku Ja sa uz bojim vkrocit do hypermarketu, alebo akehokolvek obchodneho centra, pretoze mam pocit, ze sa na mna za 5 minut nalepi neprehliadnutelne mnozstvo spiny. Potreboval som nove slusne sako, tak som radsej isiel na trh do Polska na cerstvy vzduch, akoby ma v kazdom obchode v Banskej Bystrici mal prepadnut od chrbta naliehavy o stvrt tona podladeny vokal nejakej slovenskej spevacky. Z toho mam zimomriavky. A aj dvojminutove cakanie v rade sa premiena na nocnu moru, ked pocujem zdochynajuci vokal septat: Cim to je, ze dym z cigarety stupa, cim to je, preco, ty si daleko, ja som tu, ty si so mnou, dakujem, pojdeme tam, atd. atd. To je ako dyka od zadu.
Komercia je cim dalej tym nasilnickejsia a vysielanie medii cim dalej tym pokleslejsie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
gregg Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2008 Príspevky: 55 Bydlisko: spisska nova ves
|
Zaslal: augusta 29, 2008, 5:57 pm Predmet: |
|
|
| to EF: Vsetko je to pekne iba mi vysvetli jednu vec preco si bubnoval pre PS (tusim som ta videl aj v klipe ale niesom si isty) podla mna su NO NAME chick corea oproti nim? Preco tvoj kamarat a spoluhrac Oskar Rosza produkoval tolko komercnu Martinu Shindlerovu a ten NO name na ktory sa nadava tusim produkoval Martin Gaspar! Ktosi povedal ze album je taky dobry akeho ma dobreho producenta. Preco sa svojimi menami podpisujete pod taketo projekty? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 29, 2008, 6:05 pm Predmet: |
|
|
| S prepacenim, tie albumy su podla mna z hovna upleteny bic a podla zivych vystupeni sudim, ze bez tychto producentov by dopadli kvalitativne omnoho omnoho horsie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: augusta 29, 2008, 6:34 pm Predmet: |
|
|
| gregg napísal: | | to EF: Vsetko je to pekne iba mi vysvetli jednu vec preco si bubnoval pre PS (tusim som ta videl aj v klipe ale niesom si isty) podla mna su NO NAME chick corea oproti nim? Preco tvoj kamarat a spoluhrac Oskar Rosza produkoval tolko komercnu Martinu Shindlerovu a ten NO name na ktory sa nadava tusim produkoval Martin Gaspar! Ktosi povedal ze album je taky dobry akeho ma dobreho producenta. Preco sa svojimi menami podpisujete pod taketo projekty? |
nechcem hovoriť za EF, ale je to jednoduché..na Slovensku sa s jazzom neuživíš..a keď sa chceš živiť hraním na bicie, musíš proste brať aj kšefty, ktoré sa ti nie celkom páčia..ako každá iná robota
ale každopádne dobrý postreh |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1200
|
Zaslal: augusta 29, 2008, 6:44 pm Predmet: |
|
|
| gregg napísal: | | to EF: Vsetko je to pekne iba mi vysvetli jednu vec preco si bubnoval pre PS (tusim som ta videl aj v klipe ale niesom si isty) podla mna su NO NAME chick corea oproti nim? Preco tvoj kamarat a spoluhrac Oskar Rosza produkoval tolko komercnu Martinu Shindlerovu a ten NO name na ktory sa nadava tusim produkoval Martin Gaspar! Ktosi povedal ze album je taky dobry akeho ma dobreho producenta. Preco sa svojimi menami podpisujete pod taketo projekty? |
Čakal som, kedy to niekto vytiahne... Ako si si iste všimol, som profesionálny bubeník. To znamená, že sa tým živím. To že točím s P.S. (video som s nimi netočil), Haberom, Žbirkom, Absolónovou a kopou československej slovenskej popmusic, hrám v superstár neznamená, že je to moja kapela, moje pesničky a môj obľúbený žáner. Táto skutočnosť ale nemá nijaký vplyv na môj hráčsky výkon a rovnako poctivo hrám v štúdiu s P.S, ako s Mullerom..... To je o.i. to, čo delí profesionála od amatéra. Takže ak máš pocit, že som na nahrávke PS niečo odflákol, zahral nepresne a neštýlovo, kľudne to sem zaves, môžme sa o tom baviť...
Svoj pohľad na hudbu prezentujem v projektoch s O. Rozsom, A . Šebanom a mnohých iných zoskupeniach, točím a pomáham mladým kapelám (Eggnoise, Finally a mnoho iných). To znamená, že rovnako ako zasieram "nekultúrnu časť", snažím sa to zlo kompenzovať "kultúrnejšími " počinmi... Poviem ti príklad: Vinnie Colaiuta točí s Erosom Ramazottim a kvantom ďalších popových sračiek a zároveň hrá v Karizme (jeho kapela) a miliónoch iných jazzových, fjúžnových a neviem akých kapiel.... Ideme ho súdiť??? V živote by som si nedovolil zrovnávať sa hráčsky s týmto géniom, bavíme sa o systéme "profesionálneho hráča"- v jeho prípade svetového, v mojom lokálneho..
Neviem ale o tom, že by chlapci s Desmodu (P.S. atď-česť výnmkám okolo Cmoríka) mali jazzové party, hrali kluby a točili v štúdiách ako luxusní hráči... Pretože na rodiel od nich, ktorí možno len vedia kde sa na hmatníku nachádza C7, ja ho aj viem vymenovať a napisať do notovej osnovy - aj vo violovom kľúči...
Na záver jedno prirovnanie: som ako taxikár, ktorému môže byť klient hocijako nesympatický... Mojou úlohou je ho bezpečne a rýchlo zaviezť do cieľovej stanice..
ešte drobný edit k tomu nezmyslu, že album je taký dobrý, akého dobrého má producenta:
Album je taký dobrý, aké sú pesničky v momente vzniku, akí dobrí sú muzikanti ktorí to natočili a aký dobrý je spevák... Netrepte tu o producentoch, na Slovensku producenti NEEXISTUJÚ!!!! To čo sa za producentov vydáva, sú väčšinou "záchrancovia situácie" (lebo ako jediní majú uši a nestoja 1.x v štúdiu), alebo hochštapleri, kt. majú za sebou kapitál, natočli v obývačke do PC 2 tracky a už sú králi... Deti, vo svete slovo producent znamená niečo úplne iné ako na SK. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Šialenec

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 276 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: augusta 29, 2008, 7:37 pm Predmet: |
|
|
fakt genialna tema, som sa fajne nasmial
to ze mnoho ludi nechape rozdiel medzi amaterom a profesionalom som si uz zvykol a mas moj obdiv ze sa ako bubenik dokazes uzivit  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Feco Prieskumník

Založený: 29 Aug 2008 Príspevky: 23
|
Zaslal: augusta 29, 2008, 8:31 pm Predmet: |
|
|
EF snaha kompenzovať to zlo "kultúrnejšími " počinmi sa ozaj cenni.... si jeden z mala
mas u mna +
a porovnavat SK zo svetovu hudobnou scenou by som tiez neporovnaval sice je pravda ze i v zahranici najdete vela hluposti. Podla mna je jediny rozdiel v produkcii......
Na slovensku "Za malo penazi vela muziky"  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 29, 2008, 9:16 pm Predmet: |
|
|
... tá snaha nieje nijak "úmyselná"... vyrastal som v iných "kultúrnych" podmienkach ako väčšina dnešnej mládeže (tým nemyslím komunizmus, ale muziku, ktorá u nás doma hrala), takže je to skôr prirodzené inklinovanie k subjektívne vnímanej "kvalite"... Druhá vec, vyplývajúca z uvedeného je, že dokážem dostatočne sebakriticky posúdiť vlastné kompozičné schopnosti.. Tiež mám v šuflíku niekoľko "trackov", ktoré ale nikdy neuzrú svetlo sveta.. V porovnaní s tým čo považujem za etalón, je to rovnako "beznádejné", ako "Nemôžem dýchať" od Gladiátoru (aby sme furt nekydali na ten Desmod) v porovnaní s Purple Rain od Prince-a..... ...
Zdravý rozum totiž velí nerobiť to, na čo nemám.... A zdravá, rozhľadená spoločnosť si sama vyselektuje, čo chce a čo nie... Tá naša je zdravá... bohužiaľ nie rozhľadená.... Btw... teraz som bol na benzínke... Môžete 2x hádať, čo tam vrešťalo z tých katastrofálnych reprákov... .... Žeby som kvôli tomu začal jazdiť na bicykli??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 29, 2008, 9:27 pm Predmet: |
|
|
moje tipy:
1. to zvladnem 2. v dolinach 3. cim to je, cim to je... 4. alebo este ta od no name, ktora sa zacina: ... mna nepresvedci nikto, ze je zivot kratky...
(benzinky su obzvlast kriticke a este horsie je to, ze v cechach su no name mega popularni a takmer ziadny nakup sa nezaobide bez zamyslenia sa nad otazkou, preco dym z cigarety stupa.) |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 29, 2008, 9:32 pm Predmet: |
|
|
.... všetko podobná kategória, len "trošku" vedľa... Ide o najslávnejšiu usmievavú "trojpísmenkovú" skupinu všetkých čias, ale R.E.M. to nieje!!!!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 29, 2008, 9:41 pm Predmet: |
|
|
Ano... zdielam tento udel. Ide o mimoriadne naliehavy vokal, ktory vo mne rozihra tie najcitlivejsie strunky...
( ale inak aj ten najvacsi hit od R.E.M kde sa v refrene striedaju 2 tony a jeden priechodny ma nikdy nenecha chladnym. ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
gregg Prisťahovalec

|
Zaslal: augusta 30, 2008, 1:12 am Predmet: |
|
|
Ja zasa mam rad hudbu Petra Cmorika po tom ako vyhral superstar sa ho ujali spravny ludia, ktory konecne prelomili barieru povrchnej pop produkcie a stvorili v skutku progresivne dielo cosi ako Radiohead a Muse dokopy!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dano Usadlík

Založený: 02 Apr 2007 Príspevky: 205
|
Zaslal: augusta 30, 2008, 9:50 am Predmet: |
|
|
...mna zase jeho produkcia sklamala....ma okolo seba dobrych muzikantov,ale to co vyprodukoval nemozem hodnotit nejakou znamkou vynimocnosti...najviac ma irituju texty...asi to nie je jednoduche v slovencine stvorit nieco prijatelne mojmu uchu,ale toto...skoda...
Naposledy upravil dano dňa augusta 30, 2008, 8:42 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Psychopat

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 527 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: augusta 30, 2008, 10:26 am Predmet: |
|
|
| cmorika som NORMALNE videl uz velmi davno na poslednom koncerte s LC/DC to bola radost pozerat a teraz robi co?sraky a ludia to zeru....... ked pride k nam do hudobnin tak sa tvari ako majitel (vsetkoviem vsade som bol( |
|
| Návrat hore |
|
 |
gregg Prisťahovalec

|
Zaslal: augusta 30, 2008, 10:59 am Predmet: |
|
|
| Sak prave o to ide ze ma okolo seba najlepsich slovenskych taxikarov a vysledok stoji relativne za hovno a nieje v tom rozdiel!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
RimSHOT Prisťahovalec

Založený: 18 Jún 2008 Príspevky: 50
|
|
| Návrat hore |
|
 |
7Monixa7 Usadlík

Založený: 14 Jún 2008 Príspevky: 148
|
Zaslal: augusta 30, 2008, 4:12 pm Predmet: |
|
|
Ach jo a podla mna je aj tak tazke najst subjektivny objektivizmus  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 30, 2008, 7:45 pm Predmet: |
|
|
| ked sa vydrzis hudbe venovat aspon 10, 15 rokov, budes niektore veci ktore Ta bavia teraz hodnotit uplne inak. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: augusta 30, 2008, 8:38 pm Predmet: |
|
|
diiiky to už som raz čítal a potom som to už nevedel nájsť |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|