| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 906 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: augusta 27, 2008, 10:32 pm Predmet: Stojan na rytmičák |
|
|
Moj 30 rocny Pearl hrdzavy chudak dnes ukoncil svoju bohatu karieru v uctyhodnom veku pri tom, co mal najradsej, pri drzani svojho oblubeneho rytmicaku pocas hrania. Pricinou jeho odchodu je strhnuty zavit. Sluzil dobre, cest jeho svetlej pamiatke.
Tolko extrakt z dalekosiahleho nekrologu.
Takze teraz potrebujem okamzite novy stojan a kedze sa v tejto problematike takmer vobec neorientujem, potrebujem poradit: Chcem uplne jednoduchy, lahucky stojan, na znacke nezalezi. Jedina podmienka, ktoru chcem aby splnal bolo, aby sa dal uhol bubna nastavit akokolvek, teda aby klb nebol zubkovany. A nie som si isty, od akej serie sa taketo stojany vyrabaju. Druhy ukazovatel je cena. Najlacnejsi stojan, ktory plni moju podmienku vyhrava konkurz!
Adepti: Sonor 400, Yamaha 650, Pearl 800, Pearl 900, Tama Hs 30
Ak mi so 100% istotou viete povedat o ktoromkolvek z tychto stojanov, ze sa daju nastavit do akejkolvek polohy, prosim, konajte tak.
Vopred velmi pekne dakujem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1200
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 101
|
Zaslal: augusta 27, 2008, 11:56 pm Predmet: |
|
|
| ja ti mozem odporucit serie pearl ci uz 800 alebo 900 - obidva su dobre pevna konsrukcia a samozrejme podla mna ma pearl najlepsie vyvinuty hardware zo vsetkych okrem toho za 4 tisic uz mas najvecsi luxus od pearl - najvisia rada a mas tolko nadstaveni ze sam ani nebudes vediet co prv nadstavit http://www.musiccenter.cz/Pearl-S2000-Stojany-pro-snare-(bub%C3%ADnky):19200 a co sa týka tych nizsich serii tak taktiez su na velice kvalitnej urovni tak prajem vela stastia pri vybere ale hovorim ked kupis hned ten pearl s2000 na dalsich desta rokov mas postarane... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 10:08 am Predmet: |
|
|
Dakujem za rady:
2EF: Ten Taye stojan, to je laska na prvy pohlad. Naozaj nemam rad kupovanie a manipulovanie s hardwarom (lebo to nehra:) ale keby mi prisiel takyto stojan, normalne by som sa tesil. Len dve veci: Financne je to momentalne pre mna mierne nad moznosti... za posledne asi 3 mesiace sa mi nahle rozpadli 3 cinelove stojany (staroba a amati), planoval som preblanovanie, ach... sype sa to teraz, ale ked vidim takyto nadherny stojan, tak to je na zamyslenie. Este druha vec: Neviem ako je na tom tato znacka s trvanlivostou hardwaru a predstava, ze sa cely bubon nesie na tom gulovom systeme. Ja by som takto nevypisoval, ale momentalne nie som v Prahe, ale na kratsich "prazdninach" doma v Polomke, co je odrezana dedina a jedina moznost je objednavanie cez net, cize mi ostavaju obrazky.
2Force: Ten 2000kovy nie, je to drahe a pre mna zbytocne a hlavne tazke. Od septembra budem dost casto hrat a nosit so sebou neustale tazke haraburdy je neprijemne. Mne vyhovuje lahky hardware, cize 800 alebo 900 by pre mna bola spravna cesta. Zial, z Tvojho prispevku som sa nedozvedel, ci sa da uhol "kosika" co nesie rytmicak da nastavit akokolvek, alebo ci je ten zavit zubkovany. To je pre mna dolezite. Skusim hladat viac info.
palko182: Diskusia v tomto topicu by sa nemala uberat takym smerom, ze ten HW je lepsi ako taky a vyhadzovat si to na oci. To je uplne jedno, aky je, nie je... hladam lacny, podla moznosti lahky stojan dobrej znacky ktoremu sa bude dat neobmedzene nastavit uhol. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 101
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 10:51 am Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | Dakujem za rady:
2EF: Ten Taye stojan, to je laska na prvy pohlad. Naozaj nemam rad kupovanie a manipulovanie s hardwarom (lebo to nehra:) ale keby mi prisiel takyto stojan, normalne by som sa tesil. Len dve veci: Financne je to momentalne pre mna mierne nad moznosti... za posledne asi 3 mesiace sa mi nahle rozpadli 3 cinelove stojany (staroba a amati), planoval som preblanovanie, ach... sype sa to teraz, ale ked vidim takyto nadherny stojan, tak to je na zamyslenie. Este druha vec: Neviem ako je na tom tato znacka s trvanlivostou hardwaru a predstava, ze sa cely bubon nesie na tom gulovom systeme. Ja by som takto nevypisoval, ale momentalne nie som v Prahe, ale na kratsich "prazdninach" doma v Polomke, co je odrezana dedina a jedina moznost je objednavanie cez net, cize mi ostavaju obrazky.
2Force: Ten 2000kovy nie, je to drahe a pre mna zbytocne a hlavne tazke. Od septembra budem dost casto hrat a nosit so sebou neustale tazke haraburdy je neprijemne. Mne vyhovuje lahky hardware, cize 800 alebo 900 by pre mna bola spravna cesta. Zial, z Tvojho prispevku som sa nedozvedel, ci sa da uhol "kosika" co nesie rytmicak da nastavit akokolvek, alebo ci je ten zavit zubkovany. To je pre mna dolezite. Skusim hladat viac info.
palko182: Diskusia v tomto topicu by sa nemala uberat takym smerom, ze ten HW je lepsi ako taky a vyhadzovat si to na oci. To je uplne jedno, aky je, nie je... hladam lacny, podla moznosti lahky stojan dobrej znacky ktoremu sa bude dat neobmedzene nastavit uhol. |
ano uhol kosa je na zavit nieco ako amati ale bez tych zubkov chapes... |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 665 Bydlisko: Polomka
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 10:56 am Predmet: |
|
|
| 400 od sonoru už asi nemá zúbky a je to dosť pevný stabilný a lacný stojan...aj 200-vka je super len ten má tie zúbky....ja mám snare aj tak rovno takže mi to nevadí...:D...dusan môžeš prísť pozrieť moju 200-vku, je to vlastne to isté ako 400 len 400-vka nemá ti zúbky.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 11:04 am Predmet: |
|
|
hmhm.
asi asi vies ako. ja ho chcem cim prv objednat aby som zajtra mohol hrat, lebo potom bude vikend, potom ustava, som vysachovany do stredy bez stojanu. neviem si to ani predstavit. budem si musiet prist zadrvit k Tebe!
krucifix... pearl 900 v muzikeri za nadhernu cenu, ale na sklade dodavatela ten 800 vyzera byt zubaty
edit: A som v uplnom... Zajtra celostatne oslavujeme protifasisticky odboj, takze som par dni bez stojanu minimalne do utorka. |
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Usadlík

Založený: 17 Apr 2007 Príspevky: 202 Bydlisko: NZ
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 1:11 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | hmhm.
asi asi vies ako. ja ho chcem cim prv objednat aby som zajtra mohol hrat, lebo potom bude vikend, potom ustava, som vysachovany do stredy bez stojanu. neviem si to ani predstavit. budem si musiet prist zadrvit k Tebe!
krucifix... pearl 900 v muzikeri za nadhernu cenu, ale na sklade dodavatela ten 800 vyzera byt zubaty
edit: A som v uplnom... Zajtra celostatne oslavujeme protifasisticky odboj, takze som par dni bez stojanu minimalne do utorka. |
1000kovy od pearl urcite nema zubky ale je mozne ze bude tazky na tvoje potreby |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 1:32 pm Predmet: |
|
|
| Aj ho maju... a za vcelku dobru ceu... ach ach. to je zlozite rozhodovanie. vyzera vyborne. ale teraz mam vlastne cas sa rozhodnut. Nechcel som ist cenovo takto vysoko, kazda stokoruna mi je teraz dobra, ale ked ozeliem nejaku to blanu, tak mozem mat uz slusnu kvalitu. dilema. Ten Taye stojan vyzera byt tiez pekne tazky, ale gula tam, to je nadhera... Ak zistim, ze 900vka bude dostupna az za vela dni, tak to bude asi jeden z tych dvoch. |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 215 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 7:23 pm Predmet: |
|
|
caw dusan,....ja mam doma yamahu SS650ku,...je velmi lahky,pevny.. a ked ho zlozim,tak je malicky,az-az ....mam doma este stary TAMA snare stand s dvojtimy nohami,je fakt pevny ,ale ten uz je fakt stary a chyta uz aj trochu hrdzu ...oproti tej Yamahe je to fakt "bulo" ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
RimSHOT Prisťahovalec

Založený: 18 Jún 2008 Príspevky: 50
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 8:15 pm Predmet: |
|
|
| jj, aj ja mozem doporucit Yamahu SS650. Aj ked teraz mam SS740 ale aj ten prvy bol dobry. Splna vsetky kriteria ktore pozadujes... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 8:25 pm Predmet: |
|
|
Zial az na to, ze je dost riedko zubkovany. A moje hlavne kriterium je, ze ziadne zubkovanie nechcem. Na polohu rytmicaka si potrpim do detailov.
celkovo som cital uz nejake recenzie a yamahacke stojany na rytmicak velmi neobstali. Najviac ospevovany a bez akejkolvek negativnej kritiky bol jednoznacne Pearl s 1000 a ten vyjde len o 400 korun viac a je to v podstate top kvalita. Este rozmyslam nad tym Taye stojanom, to mi ale musi EF napisat, ze zan dava do ohna ruku a ze sa fakt vyplati a ten gulovy system je 100 percentne spolahlivy. Ale asi som sa uz rozhodol pre Pearl. |
|
| Návrat hore |
|
 |
RimSHOT Prisťahovalec

Založený: 18 Jún 2008 Príspevky: 50
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 8:41 pm Predmet: |
|
|
| to uz si moc nespominam ci bol riedko zubkovany ale ten SS740 urcite nie je...ale je to uz asi jedno...ten Taye je zevraj dobry pocul som od kamarata Maja Petranina co ma na starosti objednavky pre Muziker. Neboli by dufam taky magori v tom Taye ze by ponukali gulove klby ktore by sa hned rozfajcili, iked stat sa moze vselico.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 8:49 pm Predmet: |
|
|
| 2Dušan: ruku do ohňa dám jedine za Sonor 5000series, predchodca modelu 600... 600vka už ale tiež nemá guľový systém, ale bezstupňovú spojku... Taye na mňa pôsobí dôveryhodne, rovnako ako napr. Gibraltar.. A ak je Tvojim kritériom hlavne cena, nieje čo riešiť... Inak kúpiť rovno top class a máš po starostiach... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1754 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 8:57 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | rovnako ako napr. Gibraltar.. |
ten kedy môžeme očakávať v muzikeri? :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 9:10 pm Predmet: |
|
|
...časom....  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: septembra 1, 2008, 10:47 am Predmet: |
|
|
HURA!
Doporuceny stojan Taye som prave objednal. Uz sa nam velmi tesim!
To uz budem multi hyper znackovy: Pearl, Sonor, Yamaha, Evans, Remo, Sabian, Zildjian, Istanbul, Paiste, Orion, Amati, NRG, Gibraltar, Meinl, Taye... este keby som vedel akej znacky mam izolacku  |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 600 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: septembra 1, 2008, 12:32 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | To uz budem multi hyper znackovy: Pearl, Sonor, Yamaha, Evans, Remo, Sabian, Zildjian, Istanbul, Paiste, Orion, Amati, NRG, Gibraltar, Meinl, Taye... este keby som vedel akej znacky mam izolacku  |
A kde si nechal paličky ?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: septembra 1, 2008, 12:44 pm Predmet: |
|
|
Moje oblubene no.1 su jednoznacne GREG. musim si do Prahy zobrat peknu kôpku aby som nebol odkazany na Balbexy a Vic firth ktore som cely minuly rok skusal. Odkedy som mal zdravotne problemy s pravou rukou, hickorove palice ledva zdvihnem.
dakujem za pripomenutie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: septembra 4, 2008, 5:30 pm Predmet: |
|
|
Tak. Rytmicak uz pevne stoji! Tento stojan mozem naozaj doporucit. Da sa nastavit uplne akokolvek cloveka napadne behom niekolkych sekund vdaka gulovemu klbu. Vyzera byt velmi spolahlivo a pevne konstruovany, vsetko ide strasne lahucko. Je sice dost tazky, ale je MIMORIADNE spratny. Prisiel v takej malickej skatulke, ze som ani nechcel verit, ze v tom moze byt rytmicakovy stojan. Uz uz som to chcel otvarat pred kurierom, aby to zobral rovno naspat, ale kedze bolo na krabici napisane Taye snare stand, tak som sa zadrzal. Skatula mala 40x18 cm!!!
Dufam, ze dlho vydrzi! Dakujem EF za doporucenie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|