| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Python Šialenec

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 276 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: septembra 1, 2008, 8:46 am Predmet: |
|
|
najlepsia je moznost chodit ku kamosovi co ta za to pusti a poukazuje co a ako a ak ta to chyti tak kupit amatky (to netreba ladit ) a ucit sa na suprave lebo ten pad ta podla mna len odradi, klepkat si mozes aj po stole... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

Založený: 24 Aug 2008 Príspevky: 44 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: septembra 1, 2008, 12:03 pm Predmet: |
|
|
| diky diky, najviac sa mi pozdava to "odskusanie" , ze ci ma to vobec tak chyti (to myslim ze hej) a ze ako to pojde...proste niekde u kamosa...lenze nastava zasadny problem... ja sice poznam zopar bubenikov lenze to su taky bohemovia a nafukanci, ze s nimi chcem mat radsej pokoj.. takze tak.. snad zozeniem niekoho "normalneho" co bude v pohode a nieco mi poukazuje a trosku ma zasvati aj do praxe :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Šialenec

|
Zaslal: septembra 1, 2008, 12:19 pm Predmet: |
|
|
ak budes mat cestu do LM mozes sa zastavit u mna
rad pomozem potencionalnemu bubenikovi |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

|
Zaslal: septembra 1, 2008, 4:53 pm Predmet: |
|
|
| Python napísal: | ak budes mat cestu do LM mozes sa zastavit u mna
rad pomozem potencionalnemu bubenikovi |
dakujem za ochotu ale tym smerom chodim malokedy...teraz bol tam niekde blizko campfest ze jo? :))) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Šialenec

|
Zaslal: septembra 1, 2008, 10:03 pm Predmet: |
|
|
myslis tu krestansku vec ci co to bolo? hej to bolo blizko  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

|
Zaslal: septembra 2, 2008, 12:04 pm Predmet: |
|
|
ano ano presne tu
mimochodom, nie je tu nejaky ochotny drummer z okolia ziliny? ze by mi trochu zahelpoval? stacia len take zaklady a tie veci co ma v skole nenaucia... :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
Založený: 14 Aug 2008 Príspevky: 24
|
Zaslal: septembra 12, 2008, 11:51 pm Predmet: |
|
|
| http://www.youtube.com/watch?v=URCiKwKr5pA ked neviem zahrat ten zaciatok,myslim oddelenie ruky a nohy tak ma zmysel zacat hrat na bicie?lebo toto treningom neviem ci docielim kedže mi to proste nejde oddelit.je tu niekto komu to tiež nejde? |
|
| Návrat hore |
|
 |
vava Nováčik

Založený: 14 Máj 2008 Príspevky: 45 Bydlisko: nitra
|
Zaslal: septembra 12, 2008, 11:59 pm Predmet: simpanz |
|
|
2simpanz - ak velmi sces a nejde ti to nejde, tak na to chod pekne ppoommaalluu - ale zacal by som najskor rukami- rytmickou stupnicou, paradidlami a hlavne DOBRYM (m)UCITELOM
prajem vela zdaru |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
Zaslal: septembra 13, 2008, 12:39 am Predmet: Re: simpanz |
|
|
| vava napísal: | 2simpanz - ak velmi sces a nejde ti to nejde, tak na to chod pekne ppoommaalluu - ale zacal by som najskor rukami- rytmickou stupnicou, paradidlami a hlavne DOBRYM (m)UCITELOM
prajem vela zdaru |
dik.zavidim tym co to nemusia riesit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 389 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: septembra 13, 2008, 12:57 am Predmet: Re: simpanz |
|
|
| Vava, prepac, al rytmicka stupnica, ani paradiddle hrane rukami s tym nema nic spolocne. Schympanze, toto tu uz uvadzam druhy krat, prvy krat som to napisal do topicu koordinacia ako radu uzivatelke 7monixa7, ale kedze si si napriek mojmu opdorucaniu ten topic asi nepozrel, tak Ti to skopirujem> Velmi jednoduche cvicenie, ktore by Ti mohlo pomoct je, ze hras striedave udery najprv rukami, potom nohami, potom medzi pravou rukou a pravou nohou, pravou rukou a lavou nohou, lavou rukou a pravou nohou, lavou rukou a lavou nohou. Ked hras len rukami a len nohami, zacni najprv pravou, potom tiez lavou. Snaz sa aby Ti to islo pekne presne a udery boli vyrovnane. PS: striedave udery su take, ked jeden uder zahras jednou koncatinou a nasledujuci druhou a dalsi zas tou prvou a dalsi zas druhou atd... To co hra ten clovek na zaciatku toho videa su, ked si to rozmenis na drobne, len striedave a simulatnne udery medzi pravou rukou a pravou nohou. Takze ked sa jednotlivymi koncatinami naucis hrat striedave a simultanne udery ,coz je zaklad nezavislosti/koordinacie, potom sa ich naucis kombinovat a hrat veci ako ten clovek na videu pre Teba prestane byt problemom. Zacat s hrou na bicie ma zmysel aj ked tamto nevies, ked budes cvicit s rozumom, tak to budes zvladat co nevidiet. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vava Nováčik

Založený: 14 Máj 2008 Príspevky: 45 Bydlisko: nitra
|
Zaslal: septembra 13, 2008, 10:49 am Predmet: jasne |
|
|
jasne, ja som mu len chcel napisat cim by mal priblizne zacat (vseobecne). na tento konkr etny pripad je samozrejme lepsi tvoj recept |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kamilo Prieskumník

Založený: 11 Sep 2008 Príspevky: 18 Bydlisko: Šurany, SK
|
Zaslal: septembra 20, 2008, 10:00 pm Predmet: |
|
|
Tento text tu pisem pre tych, ktori uvazuju nad bicimi.
Tu otazku "mozem sa naucit hrat" som si kladol tiez. Raz som zavolal kamarata, ktory hra na bicie do nasej garaze, aby si zahral a aby som si aj ja trocha zabuchal (ja som na bicie nikdy predtym nehral). Mimochodom ta garaz sa na to vobec nehodila, ale raz sa to dalo vydrzat - uz sa ludia na okolo stazovali. Ked som videl ako kamarat hra, zacalo mi to vrtat hlavou. Tak som to chcel skusit. Kupil som si normalny snare a zacal som sam podla navodov z netu. Chodil som s tym bubnom von za mesto, ale nie moc casto. Doma (v panelákovom byte) som cvicil na pade. Lenze to po chvili zacalo liezt na nervy. Chybal mi ten sound, ktory robia bicie.
Medzitym som dospel k zaveru, ze bez ucitela to je velmi tazko. Ak niekto ma moznost zohnat si dobreho ucitela na bicie, tak nevahajte!!! Je to tisic a jedno! Ja, moj snare a ucitel sme zacali chodit von za mesto cvicit. AK VAS NIEKTO (UCITEL) KONTROLUJE, SLEDUJE AKO SEDITE, AKO DRZITE PALICKY, AKO HRATE, JE TO VELKA POMOC....AK VAS UCITEL VEDIE, AKO A CO HRAT, S CIM ZACAT, NA CO SI DAVAT POZOR, NAUCITE SA OVELA LEPSIE HRAT.
Ako tu uz bolo spomenute, ked chces zacat hrat, zozen si bicie. Ja som nemal na vyber, kedze akusticke neprichadzali do uvahy - niet miesta, kde by som hral. Tak som si kupil elektricke - Roland TD-6KX - a som spokojny. Odporucam kazdemu, kto chce zacat a nema moznost hrat na akustikach. Uz nemusim doma cvicit na pad, ale na sade. Aj ked momentalne cvicim hlavne na rytmicaku a hajtke je to super, hned je to o inom ako sa "ucit" na nejakom pade. Jasne, ze elektroniky sice nie su to co akustiky, ale je to dobra nahrada. Vsetkym zaujemcom o el. bicie odporucam minimalne Roland TD-3KW.
A na zaver len pripomeniem uz zname, ze treba vela cvicit. Cim viac, tym lepsie.
Tak nech sa dariii ! |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
Zaslal: septembra 21, 2008, 9:17 am Predmet: |
|
|
| Kamilo napísal: | Tento text tu pisem pre tych, ktori uvazuju nad bicimi.
Tu otazku "mozem sa naucit hrat" som si kladol tiez. Raz som zavolal kamarata, ktory hra na bicie do nasej garaze, aby si zahral a aby som si aj ja trocha zabuchal (ja som na bicie nikdy predtym nehral). Mimochodom ta garaz sa na to vobec nehodila, ale raz sa to dalo vydrzat - uz sa ludia na okolo stazovali. Ked som videl ako kamarat hra, zacalo mi to vrtat hlavou. Tak som to chcel skusit. Kupil som si normalny snare a zacal som sam podla navodov z netu. Chodil som s tym bubnom von za mesto, ale nie moc casto. Doma (v panelákovom byte) som cvicil na pade. Lenze to po chvili zacalo liezt na nervy. Chybal mi ten sound, ktory robia bicie.
Medzitym som dospel k zaveru, ze bez ucitela to je velmi tazko. Ak niekto ma moznost zohnat si dobreho ucitela na bicie, tak nevahajte!!! Je to tisic a jedno! Ja, moj snare a ucitel sme zacali chodit von za mesto cvicit. AK VAS NIEKTO (UCITEL) KONTROLUJE, SLEDUJE AKO SEDITE, AKO DRZITE PALICKY, AKO HRATE, JE TO VELKA POMOC....AK VAS UCITEL VEDIE, AKO A CO HRAT, S CIM ZACAT, NA CO SI DAVAT POZOR, NAUCITE SA OVELA LEPSIE HRAT.
Ako tu uz bolo spomenute, ked chces zacat hrat, zozen si bicie. Ja som nemal na vyber, kedze akusticke neprichadzali do uvahy - niet miesta, kde by som hral. Tak som si kupil elektricke - Roland TD-6KX - a som spokojny. Odporucam kazdemu, kto chce zacat a nema moznost hrat na akustikach. Uz nemusim doma cvicit na pad, ale na sade. Aj ked momentalne cvicim hlavne na rytmicaku a hajtke je to super, hned je to o inom ako sa "ucit" na nejakom pade. Jasne, ze elektroniky sice nie su to co akustiky, ale je to dobra nahrada. Vsetkym zaujemcom o el. bicie odporucam minimalne Roland TD-3KW.
A na zaver len pripomeniem uz zname, ze treba vela cvicit. Cim viac, tym lepsie.
Tak nech sa dariii ! |
no ja budem musiet tiež kupit el bicie.chcel by som vediet či elek bicie reaguju aj na intenzitu uderu alebo to vydava stale taky isty hlasny zvuk?a kolko stoja tie TD-6KX vyzeraju dost mastno alebo TD-3KW?dik.alebo niekto kto viete o nich tak napiste.a tieto?co na ne vravite?nevyznam sa sice do bicich ale zdaju sa mi dost dobre za tu cenu http://www.muziker.sk/default.aspx?Yamaha-DTXPLHSET&nid=20016&nparams=kod_id;6309 |
|
| Návrat hore |
|
 |
dreddEY Usadlík
Založený: 03 Aug 2008 Príspevky: 230 Bydlisko: U čierneho draka
|
Zaslal: septembra 21, 2008, 12:00 pm Predmet: |
|
|
ano elektricaky reaguju na intenzitu uderu ale je tam iba zopar "prevodov" takze je to ine ako na akustickych kde ma clovek teoreticky nekonecne kombinacie intenzity a miesania zvukov, tak isto su citlive aj cinely
ja osobne sa za elektricymi neviem zorientovat (o to viac ked to mam na sluchatkach..) ale je je to iba vec zvyku.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kamilo Prieskumník

|
Zaslal: septembra 21, 2008, 1:25 pm Predmet: |
|
|
| citácia: | | no ja budem musiet tiež kupit el bicie.chcel by som vediet či elek bicie reaguju aj na intenzitu uderu alebo to vydava stale taky isty hlasny zvuk?a kolko stoja tie TD-6KX vyzeraju dost mastno alebo TD-3KW?dik.alebo niekto kto viete o nich tak napiste.a tieto?co na ne vravite?nevyznam sa sice do bicich ale zdaju sa mi dost dobre za tu cenu http://www.muziker.sk/default.aspx?Yamaha-DTXPLHSET&nid=20016&nparams=kod_id;6309 |
K tej intenzite:
To, co povedal dreddEY + ked ides napriklad s udermi ku kraju blany, hra to tichsie, ides k stredu hra to hlasnejsie. Intenzita uderov sa da rozlisit, aj ked akusticke to nie su. Pri tychto mojich Rolandoch je pri presnom a silnom udere do stredu blany este intezivnejsi zvuk, ktory je uz velmi jasne odlisitelny od normalneho uderu. Modul tejto sady ma nadherne zvuky, aj rytmicaky maju krasne zvuky aj cinely aj prechody. Ked nemas inu moznost a musis iba elektricke bicie, niet co riesit.
Yamahy:
Tie moc neodporucam. Roland je v tejto oblasti macher. Yamahy tiez nie su zle, ale nie je to ono. Mozno by si po chvily zacal lutovat, ze si ich kupil a navyse by ta to mohlo zacat odradzat od hrania. Vsetky pady maju gumove a ten modul neda tie zvuky, ako Roland.
Tie rolandy su dost drahe - myslim tie vyssie rady. Namiesto tej Yamahy urcite siahni po Rolandoch TD-3KW.
Sada, ktoru mam ja, TD-6KX sa uz nevyraba (ani TD-6KW). Nastupcom tohto modelu je TD-9K a TD-9KX. Ale tie su uz dost drahe. Ja som moje TD-6KX kupil za super cenu. Boli vystavene v jednej predajni v BA, dali mi ich do poriadku a dostal som zlavu 10 tis. Su super.
Pozri si tuto stranku:
http://www.danacoustic.sk/ro_prod.php?od=12
El. bicimi som sa zaoberal 1/2 roka. Minimalne odporucam tie Rolandy TD-3KW. Ak si mozes dovolit drahsie, tak ber. |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
Zaslal: septembra 21, 2008, 2:11 pm Predmet: |
|
|
| Kamilo napísal: | | citácia: | | no ja budem musiet tiež kupit el bicie.chcel by som vediet či elek bicie reaguju aj na intenzitu uderu alebo to vydava stale taky isty hlasny zvuk?a kolko stoja tie TD-6KX vyzeraju dost mastno alebo TD-3KW?dik.alebo niekto kto viete o nich tak napiste.a tieto?co na ne vravite?nevyznam sa sice do bicich ale zdaju sa mi dost dobre za tu cenu http://www.muziker.sk/default.aspx?Yamaha-DTXPLHSET&nid=20016&nparams=kod_id;6309 |
K tej intenzite:
To, co povedal dreddEY + ked ides napriklad s udermi ku kraju blany, hra to tichsie, ides k stredu hra to hlasnejsie. Intenzita uderov sa da rozlisit, aj ked akusticke to nie su. Pri tychto mojich Rolandoch je pri presnom a silnom udere do stredu blany este intezivnejsi zvuk, ktory je uz velmi jasne odlisitelny od normalneho uderu. Modul tejto sady ma nadherne zvuky, aj rytmicaky maju krasne zvuky aj cinely aj prechody. Ked nemas inu moznost a musis iba elektricke bicie, niet co riesit.
Yamahy:
Tie moc neodporucam. Roland je v tejto oblasti macher. Yamahy tiez nie su zle, ale nie je to ono. Mozno by si po chvily zacal lutovat, ze si ich kupil a navyse by ta to mohlo zacat odradzat od hrania. Vsetky pady maju gumove a ten modul neda tie zvuky, ako Roland.
Tie rolandy su dost drahe - myslim tie vyssie rady. Namiesto tej Yamahy urcite siahni po Rolandoch TD-3KW.
Sada, ktoru mam ja, TD-6KX sa uz nevyraba (ani TD-6KW). Nastupcom tohto modelu je TD-9K a TD-9KX. Ale tie su uz dost drahe. Ja som moje TD-6KX kupil za super cenu. Boli vystavene v jednej predajni v BA, dali mi ich do poriadku a dostal som zlavu 10 tis. Su super.
Pozri si tuto stranku:
http://www.danacoustic.sk/ro_prod.php?od=12
El. bicimi som sa zaoberal 1/2 roka. Minimalne odporucam tie Rolandy TD-3KW. Ak si mozes dovolit drahsie, tak ber. |
no tak v mojom pripade to bude musiet byt ta td 3kw sada.ked tie yamahy teda vylučim.inac v muzikeri su drahsie o 3 litre.ale je tam dole poznamka že neobsahuje bicí pedál a rampu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kamilo Prieskumník

|
Zaslal: septembra 21, 2008, 3:15 pm Predmet: |
|
|
Ano, musis si pozriet ceny:
TD-3KW + Rampa MDS-3C + nejaky pedal.
Ja si budem objednavat z Ciech single pedal TAMA HP-200 za 1.700 Kč. Ten k takymto bicim uplne vyhovuje. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kajush13

Založený: 21 Sep 2008 Príspevky: 2 Bydlisko: Miesto kde zdochol pes, teda LV
|
Zaslal: septembra 21, 2008, 3:25 pm Predmet: |
|
|
Aj ja som mala podobný problém, že som nevedela oddeliť pohyb ruky a nohy...ale cvičila som najprv jeden rytmus nohou...potom rytmus rukou...a pomaly som začala synchronne hrať...treba mať trpezlivosť...hrať sa naučíš....keď aj taká lamka ako ja sa naučila, tak ty určite  |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
Zaslal: septembra 21, 2008, 5:09 pm Predmet: |
|
|
| kajush13 napísal: | Aj ja som mala podobný problém, že som nevedela oddeliť pohyb ruky a nohy...ale cvičila som najprv jeden rytmus nohou...potom rytmus rukou...a pomaly som začala synchronne hrať...treba mať trpezlivosť...hrať sa naučíš....keď aj taká lamka ako ja sa naučila, tak ty určite  |
no dufam.
to:kamilo. ta cena v muzikeri to je za komplet že?nic netrteba dokupovat |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kamilo Prieskumník

|
Zaslal: septembra 21, 2008, 6:31 pm Predmet: |
|
|
To schympanze:
Rozoberame tie bicie v zlom topicu. Chod prosim do "Elektronika -> Elektronicke bicie". Tam napisem odpoved. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|