| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
schympanze Prieskumník
Založený: 14 Aug 2008 Príspevky: 24
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 10:50 am Predmet: |
|
|
| chcem sa spytat.tie redimenty co sa učia.dnes som si to pozeral na youtube no a chcem vediet že ci sa ich je doležite učit a ak hej tak ci sa mam venovat jednemu tak že sa ho naučim uplne a potom pokracovat na zložitejsie,alebo ich cvicit viac naraz? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 390 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 11:37 am Predmet: |
|
|
| Rudimenty su velmi uzitocne, v amerike su, ako uz nazov napoveda, povazovane za zaklad hry na bicie. Cim viac som v nich doma, tym viac zistujem, co vsetko je v tych cviceniach obsiahnute. Ja by som Ti odporucal cvicit viac naraz. Na zaciatok hlavne single stroke roll, double stroke roll, single paradiddle a ked Ti uz tieto trosku pojdu, priberaj postupne dalsie roll a diddle rudiments a taktiez flam rudiments. Ja sa kazdy den venujem 4 rudimentom, trva mi to asi pol hodku a ked si prejdem vsetky, ktorymi sa zaoberam /drag rudimets zatial moc neriesim/, idem odznova. Cvic to pomaly s metronomom, zacinaj od pravej aj od lavej ruky a ked dany rudiment uz v urcitom tempe zvladas, zvys si tempo o 2-4 bpm. |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 1:19 pm Predmet: |
|
|
| ako dlho tebe trvalo kym si vedel single paradiddle tak že si sa už nepomilil ani po minute staleho tukania? |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 175 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 2:49 pm Predmet: |
|
|
| schympanze, na tom vôbec nezáleží ako dlho to trvá. Potrebuješ to dostať do svalovej pamäte takže odporúčal by som začať čo najpomalšie a vydržať bez pomýlenia aspoň 2 minútky. Potom to rozdýchať a pokračovať ďalšie dve minúty trochu /ozaj len trochu/ rýchlejšie. Po čase zistíš že sa palička pri dvojitom údere aj odráža, tým sa ti ruky zrýchlia a otvoria sa nové možnosti. |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 5:43 pm Predmet: |
|
|
| atiles napísal: | | schympanze, na tom vôbec nezáleží ako dlho to trvá. Potrebuješ to dostať do svalovej pamäte takže odporúčal by som začať čo najpomalšie a vydržať bez pomýlenia aspoň 2 minútky. Potom to rozdýchať a pokračovať ďalšie dve minúty trochu /ozaj len trochu/ rýchlejšie. Po čase zistíš že sa palička pri dvojitom údere aj odráža, tým sa ti ruky zrýchlia a otvoria sa nové možnosti. |
ono tie rudimenty mi pripadaju že to je taky cvik na obidve hemisfery mozgu.dobre cvicenie to je.ale inak sa to da vlastne zahrat aj bez toho striedania vlastne
Naposledy upravil schympanze dňa augusta 17, 2008, 5:53 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
Erika Prieskumník
Založený: 08 Aug 2008 Príspevky: 17
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 5:49 pm Predmet: |
|
|
| jasne ze sa to da oddelit kazdu koncatinu tela od tej druhej zozaciatku je to dost taske ale nakoniec pravidelnym cvicenim to ide :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
7Monixa7 Usadlík

Založený: 14 Jún 2008 Príspevky: 148
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 5:49 pm Predmet: |
|
|
Mozem sa spytat? ludia, a to je take lahke hrat tie rudimenty ak ona drum rudiments? lebo ked to tam oni tak zrychluju ja s nimi nestiham zrychlovat, ci to je len na ukazku aby si clovek to vedel predstavit v kazdej rychlosti. nevim hm...ach jaj  |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 6:16 pm Predmet: |
|
|
| 7Monixa7 napísal: | Mozem sa spytat? ludia, a to je take lahke hrat tie rudimenty ak ona drum rudiments? lebo ked to tam oni tak zrychluju ja s nimi nestiham zrychlovat, ci to je len na ukazku aby si clovek to vedel predstavit v kazdej rychlosti. nevim hm...ach jaj  |
no jasne.on tiež zacinal s pomalim tempom ked sa učil.to len na ukažku že sa to da naučit ked sa chce. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 7:04 pm Predmet: |
|
|
| schympanze napísal: |
ono tie rudimenty mi pripadaju že to je taky cvik na obidve hemisfery mozgu.dobre cvicenie to je.ale inak sa to da vlastne zahrat aj bez toho striedania vlastne |
Pokial to vnimas len ako cvicenia a hras to len na jednom bubne, tak sa viamenej vsetky tie veci daju zahrat aj bez tych dvojitych uderov. Ale ked sa zacnes zaoberat vyuzitim pri hre na supravu, zistis, ze v mnohych situaciach je vyhodnejsie pouzit vhodny rudiment obsahujuci dvojite udery. Napriklad: ak mas iba jeden crash a mas ho na lavej strane (z tvojho pohladu) a chces ako break zahrat 8 uderov, dva na kazdy bubon (snare, tom, tom, floortom) a potom udriet na prvu po tom crashei zistis, ze ked to zahras striedavymi udermi a crash das pravou rukou, jednak musis skrizit ruky a po druhe pravou rukou musis spravit obrovský zbytocny pohyb od floortomu ku crashu. Ked ten isty break zahras ako triple paradiddle (teda posledne dva udery na floortome zahras pravou rukou) a crash na prvu udries lavou, nemusis skrizit ruky a presun lavej ruky od druheho tomu je ma ovela kratsiu drahu, takze celkovo je taketo prevedenie breaku jednoduchsie a energeticky efektivnejsie. Alebo ked chces zahrat break floortom, snare, snare, floortom, snare, floortom, floortom, snare, tak keby si to chcel hrat striedavymi udermi, tak musis 3krat prekrizit rukya zase robit hromadu velkych zbytocnych pohybov. Ked to zahras ako "obrat" single paradiddlu> PLLPLPPL, nerobis ani jeden pohyb aby si presuval ruky z jedneho bubna na druhy a ani raz ruky neprekrizis. Takto by som Ti mohol rozpisat kopec dlasich prikladov, ale snad stacia tieto dva a ked sa budes cviceniu a aplikacii rudimentov venovat, zistis na co vsetko su tieto cvicenia dobre. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Psychopat

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 527 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 7:06 pm Predmet: |
|
|
ty si po nom apakovala?? a ako predbehla si ho?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Šialenec

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 409 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: augusta 18, 2008, 12:49 am Predmet: |
|
|
| Na NRG, Stagg, Peavey Power Beat a podobné shity sa vyser, čo sa týka bicích, HW a činelov. A za tú cenu sa neoplatí kupovať nové bicie, radšej popozeraj bazáre, keď nájdeš nie čo dobré, tak môžeš mať oveľa lepší zvuk za rovnaký peniaz, plus mala by tá sada byť aj preblanená a s činelami. A keď ti nejaký človek bude hovoriť, "kúp tie nové premiery, nekupuj nič použité" tak sa na názor toho človeka vyser. Ja som sa tiež bál kúpiť použité bicie a chcel som nové, ale našťastie som dostal rozum. Keď ich prekontroluješ a poskúšaš HW tak to bude dobré. Bicie a činely v nižších cenových kategóriách sa neoplatí kupovať, radšej pozri bazáre a nezabudni na heslo: 2-krát kontroluj a skús a raz kúp. To je všetko. |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
Zaslal: augusta 18, 2008, 10:53 am Predmet: |
|
|
| no dobre teda.pojdem pozret bazar.dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
7majo7 Prisťahovalec

Založený: 21 Júl 2008 Príspevky: 95 Bydlisko: Stara Lubovna
|
Zaslal: augusta 18, 2008, 9:29 pm Predmet: Re: možem sa naučit hrat? |
|
|
| schympanze napísal: | zdravim.som tu uplne nový a uvažujem o kupe TD3KW (el. bicie) no a chcem sa spytat na jednu vec.bol som s kamaratom par krat v skušobni vyskusat hrat na bicie.zakladny rytmus som sa naučil za par minut a aj dake ine lenže nedokažem zahrat nieco ine nohov a oddelit od toho pohyb ruky.ruka ide tak ako noha ako rozdielne tempo nohou a rukou to ano to viem.tažko sa to vysvetluje.neviem to odborne popisat ale myslim že viete co myslim. |
ja este ani nemam bicie a uz som sa to naucil  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dreddEY Usadlík
Založený: 03 Aug 2008 Príspevky: 230 Bydlisko: U čierneho draka
|
Zaslal: augusta 18, 2008, 9:54 pm Predmet: Re: možem sa naučit hrat? |
|
|
| 7majo7 napísal: | ja este ani nemam bicie a uz som sa to naucil  |
toto by som sa opovazil povedat iba ak to bez chyby zahras za skutocne akustaky lebo dovtedy to bude len tvrdenie(ano aj ja som sa to "naucil" este bez bicich, ale ked sa k tomu prida zvuk tak budes uplne dezorientovany a mozes zacat odznova ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: augusta 18, 2008, 10:21 pm Predmet: |
|
|
| Okrem toho existuje dost vela levelov, nakolko sa da oddelit jednotlive koncatiny (independence). Jedna vec je zahrat osminkove ostinato beaty s nejakymi obcasnymi osminkami/sestnastkami navyse okrem dob na kopak a rytmicak a nieco ine je hrat veci ako dajme tomu Dave Weckl, Horacio Hernandez... |
|
| Návrat hore |
|
 |
7majo7 Prisťahovalec

Založený: 21 Júl 2008 Príspevky: 95 Bydlisko: Stara Lubovna
|
Zaslal: augusta 19, 2008, 11:06 am Predmet: Re: možem sa naučit hrat? |
|
|
| dreddEY napísal: | | 7majo7 napísal: | ja este ani nemam bicie a uz som sa to naucil  |
toto by som sa opovazil povedat iba ak to bez chyby zahras za skutocne akustaky lebo dovtedy to bude len tvrdenie(ano aj ja som sa to "naucil" este bez bicich, ale ked sa k tomu prida zvuk tak budes uplne dezorientovany a mozes zacat odznova ) |
no ked si ich kupim, napisem ako mi to islo |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
|
Zaslal: augusta 23, 2008, 5:04 pm Predmet: |
|
|
sakriš.nemam zatial kde dat bicie nie je tu niekto zo zv a vie o dakom mieste pre bicie? inak mi hrozí kupit el bicie a tie velmi nechcu |
|
| Návrat hore |
|
 |
dreddEY Usadlík
Založený: 03 Aug 2008 Príspevky: 230 Bydlisko: U čierneho draka
|
Zaslal: augusta 23, 2008, 11:47 pm Predmet: |
|
|
skus sa poobzerat po nejakej garazi-nie su moc drahe a na single biciu supravu je to priam luxus  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Šialenec

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 276 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: augusta 24, 2008, 8:31 am Predmet: |
|
|
alebo ak mas dakych kamaratov s nastrojmi prehovor ich na kapelu a pories skusobnu aj s nimi, to je najlacnejsie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|