| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
schympanze Prieskumník
Založený: 14 Aug 2008 Príspevky: 24
|
Zaslal: augusta 24, 2008, 9:47 am Predmet: |
|
|
| Python napísal: | alebo ak mas dakych kamaratov s nastrojmi prehovor ich na kapelu a pories skusobnu aj s nimi, to je najlacnejsie  |
to by som aj mal ale kto bude chciet hrat s amaterom.no poobzeram sa po niecom este.nieže si kupim el. a na druhy den mi niekto povie že ma miesto.to by ma j....o  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Usadlík

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 224 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: augusta 24, 2008, 9:55 am Predmet: |
|
|
s amaterom chcu hrat amateri
a navyse je to celkom jedno, bubenikov je malo takze vela ludi by boli stastny aj sa amatera...to bol aj moj pripad v mojich zaciatkoch  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dreddEY Usadlík
Založený: 03 Aug 2008 Príspevky: 186 Bydlisko: U čierneho draka
|
Zaslal: augusta 24, 2008, 10:13 am Predmet: |
|
|
osobne si myslim ze kapela je velka vyzva skoro pre kazdeho, navyse da sa v nej nabrat vela skusenosti ohladne synchronizacie, praktizovanie technik, ...
ale urcite si zohnaj ucitela lebo on ta bude tie techniky ucit  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

Založený: 24 Aug 2008 Príspevky: 44 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: augusta 24, 2008, 11:21 am Predmet: |
|
|
caute, ja som tu teraz uplne "ucho" tak sa mi nesmejte a prisiel som si po nejaku uzitocnu radu... chcem sa opytat, ako kto z Vas zacinali? Myslite, ze je pre bubnovanie a teda ucenie sa na bicich nevyhnutne potrebny ucitel alebo najprv si treba skusit "zatrieskat" a zoznamit sa s tym do coho sa vslatne clovek pusta alebo co si myslite o tom?
vopred dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Usadlík

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 224 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: augusta 24, 2008, 12:02 pm Predmet: |
|
|
ja som zacal tak ze som dosiel ku kamaratovi bubenikovi, on mi ukazal par rytmov a zistil som ze je to haluz a bavi ma to, tak som sa prihlasil do zusky kde ma naucili zaklady a kupil som si prve amatky, odisiel zo zusky lebo uz ma nebavilo robit druhy rok to iste skoro len na rytmicaku (no nehovorim ze mi to nic nedalo) a odvtedy som sa ucil sam, hlavne hranim s kapelou...
cize na zaciatok urcite skoc za niekym kto ti ukaze ako buchat aby si zistil ci ta to bude bavit a potom si najdi ucitela na zaklady  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karr Usadlík

Založený: 06 Apr 2008 Príspevky: 118 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: augusta 24, 2008, 7:35 pm Predmet: |
|
|
potom si najdi ucitela na zaklady [/quote]
pod pojmom zaklady sa co mysli???teraz nemam ako tak na mysli hodiny s ucitelom |
|
| Návrat hore |
|
 |
OrkiS Nováčik

Založený: 30 Júl 2008 Príspevky: 28 Bydlisko: branč
|
Zaslal: augusta 25, 2008, 2:47 pm Predmet: Re: možem sa naučit hrat? |
|
|
| schympanze napísal: | | ivvva9 napísal: | | ahojte, ja by som sa tiez chcela naucit hrat, od septembra idem chodit do ZUS aby ma to naucili, ale chcela by som ovladat aspon zaklady.neviete prosim na akej stranke by som mohla ziskat info o zakladoch hry na bicich? |
no ja som si dnes pozeral napr.na youtube dake videa.ked zadas do vyhladavaca co ja viem drum begginer alebo nieco take tak ti najde vela videí | napis do vyhladavaca drums lessons tam nieco urcite najdes |
|
| Návrat hore |
|
 |
pejz64 Usadlík

Založený: 30 Jan 2008 Príspevky: 119 Bydlisko: Považská Bystrica
|
Zaslal: augusta 25, 2008, 6:30 pm Predmet: |
|
|
Je to aj moj pripad. Som velky hudobny antitalent. Neprijali ma na hudobnu, ze nemam hudobny sluch-mozno mali pravdu. Skusal som flautu, gitaru, neslo mi to a taksito som skusil bubny,,,po rokoch driny uz mi to trosku ide.
Ale doporucujem zacat od zakladov s metronomom, nie hned napodobnovat spickovych bubenikov z oblubenej kapely. Mozno to bude zo zaciatku nudne. Ale vysledky sa dostavia rychlejsie ako v mojom pripade...ked po 10 rokoch som vedel zahrat nejake rytmy, ale som bol captavy a nepresny a zacinal som doslova od znova,,,a no a suhlasim, musis mat chut a cvicit a cvicit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dreddEY Usadlík
|
Zaslal: augusta 25, 2008, 10:19 pm Predmet: |
|
|
pejz: myslim ze ty tej chuti musis mat fakt dost ked si sa donutil zacat od nuly
k teme..na prvy rok mozno dva urcite odporucam ucitela alebo nejakeho skuseneho znameho lebo netove hodiny ti nepovedia ze drzis zle palicky a pod. |
|
| Návrat hore |
|
 |
pejz64 Usadlík

Založený: 30 Jan 2008 Príspevky: 119 Bydlisko: Považská Bystrica
|
Zaslal: augusta 26, 2008, 9:00 am Predmet: |
|
|
| dreddEY napísal: | pejz: myslim ze ty tej chuti musis mat fakt dost ked si sa donutil zacat od nuly
|
Nieco na tom bude, lebo s bubnami som zacal v 1994, a fakt som pred troma rokmi (leto 2005) - zacinal uplne od nuly, tukanie s metronomom v rytme najprv jedna ruka, druha ruka, jedna noha, druha noha..a potom postupne spolu.
A takto by sa asi malo zacinat a hadam hocikto sa nauci bubnovat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

|
Zaslal: augusta 28, 2008, 11:10 am Predmet: |
|
|
dakujem pekne za rady :) tak ja to teda skúsim... len ma trapi este jeden problem.. na to, aby som sa nieco naucil, musim vela trenovat, to mi je jasne...a na trenovanie potrebujem bicie (ak myslim spravne :D ) lenze to vobec nie je lacny spas a teda neviem este ako nato...nejaka uzitocna rada?
vopred dik  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dreddEY Usadlík
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 1:21 pm Predmet: |
|
|
| Jacob napísal: | dakujem pekne za rady :) tak ja to teda skúsim... len ma trapi este jeden problem.. na to, aby som sa nieco naucil, musim vela trenovat, to mi je jasne...a na trenovanie potrebujem bicie (ak myslim spravne :D ) lenze to vobec nie je lacny spas a teda neviem este ako nato...nejaka uzitocna rada?
vopred dik  |
tak na zaciatok ti staci cvicny pad(v muzikery od 300 sk) a palicky(rataj taku 100 za GW, 200 za Vater) a metronom(okolo 1000 sk ale da sa najst aj lacnejsie) a najlepsie nejaky ucitel co sa do bicich vyzna(vramci moznosti nie takeho co pred bicimi vyucuje husle a po nich bassgitaru..)..tak sa da zacinat
ked ta bicie oslovia do takej miery ze si ochotny vyvalit za ne take peniaze ako vacsina z nas tak nechod kazdy den do mekaca a ked uz pojdes nekupuj si nic, ak chodis do krcmy kup si len jedno velke a setrenim mozes mat za par mesiacov na nejake amatky, lacnejsie premier-y, sonor 507-cky, yamahy gig, basixy classic-y atd.
najlepsie na zaciatok je vsak mat nejakeho kamosa/znameho ktory je ochotny ta k bicim pustit cvicit aby si zistil ako ti bicie pasuju |
|
| Návrat hore |
|
 |
schympanze Prieskumník
Založený: 14 Aug 2008 Príspevky: 24
|
Zaslal: augusta 28, 2008, 9:00 pm Predmet: |
|
|
| dreddEY napísal: | | Jacob napísal: | dakujem pekne za rady :) tak ja to teda skúsim... len ma trapi este jeden problem.. na to, aby som sa nieco naucil, musim vela trenovat, to mi je jasne...a na trenovanie potrebujem bicie (ak myslim spravne :D ) lenze to vobec nie je lacny spas a teda neviem este ako nato...nejaka uzitocna rada?
vopred dik  |
tak na zaciatok ti staci cvicny pad(v muzikery od 300 sk) a palicky(rataj taku 100 za GW, 200 za Vater) a metronom(okolo 1000 sk ale da sa najst aj lacnejsie) a najlepsie nejaky ucitel co sa do bicich vyzna(vramci moznosti nie takeho co pred bicimi vyucuje husle a po nich bassgitaru..)..tak sa da zacinat
ked ta bicie oslovia do takej miery ze si ochotny vyvalit za ne take peniaze ako vacsina z nas tak nechod kazdy den do mekaca a ked uz pojdes nekupuj si nic, ak chodis do krcmy kup si len jedno velke a setrenim mozes mat za par mesiacov na nejake amatky, lacnejsie premier-y, sonor 507-cky, yamahy gig, basixy classic-y atd.
najlepsie na zaciatok je vsak mat nejakeho kamosa/znameho ktory je ochotny ta k bicim pustit cvicit aby si zistil ako ti bicie pasuju |
no ja tiež nemam bicie ale najprv musim poriesit miesto kde budu.už sa nieco rysuje tak uvidim.idem ich kupit na splatky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

|
Zaslal: augusta 29, 2008, 10:28 pm Predmet: |
|
|
| dreddEY napísal: |
tak na zaciatok ti staci cvicny pad(v muzikery od 300 sk) a palicky(rataj taku 100 za GW, 200 za Vater) a metronom(okolo 1000 sk ale da sa najst aj lacnejsie) a najlepsie nejaky ucitel co sa do bicich vyzna(vramci moznosti nie takeho co pred bicimi vyucuje husle a po nich bassgitaru..)..tak sa da zacinat.... |
Super, dik... ten pad si nejaky zadovazim na cvicenie, palicky mam od Jana Skorca :D mi raz na koncerte daroval... metronom zozeniem, to tiez nie je problem... Len neviem ako to bude vyzeraat cvicit a zvladat skolu, bo gym mi dava zabrat :P ale kde je chut, tam to ide.. :) ja pomaly teda zacnem setrit a co nevidiet snad dam cosi dohromady :) ten ucitel...to snad tiez niekde v ZA splasim, co ma vsak trapi, ze je pravda , ze by som privital kamosa, ktory by mal doma bicie alebo na ne hral a trosku ma s nimi oboznamil a pod. na druhej strane som velmi rad, ze mam dost miesta do buducnosti aj na cvicenie a mozno niekedy aj na tie skutocne bicie :)
mimochodom, tie palicky su 7A /vater/ a ake odporucate pre zaciatocnikov? tak isto aj nejaky ten pad... co je to jednoaky je velky, vyrobca... ci je lepsia guma abo neopren :D ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dreddEY Usadlík
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 12:38 pm Predmet: |
|
|
troska som surfoval po muzikery a dostal som sa k tomuto padu s metronomom http://www.muziker.sk/Default.aspx?ENO-EMD33&nid=20016&nparams=kod_id;9380
jeden znamy mi ho uz spominal ale netusil som ze ho maju aj v muzikery takze koniec koncov si ho asi objednam tiez
palicky pre zaciatocnikov..bud nie su alebo su a ja o nich neviem, ale na tvojom mieste by som si kupil rozne hrubky a vyberal si tyk s ktorym ti to ide najlepsie(moj vyber by bol 2,5,7), typ hlavicky by bol uz na tebe podla toho co chces hrat a aky zvuk chces z bubnov a cinelov vytiahnut(ale od paliciek to zalezi ozaj len ciastocne)..ostatne je uz na tebe a na tom do akej miery sa chces remeslu venovat |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 464 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 1:11 pm Predmet: |
|
|
| dreddEY napísal: | | Jacob napísal: | dakujem pekne za rady :) tak ja to teda skúsim... len ma trapi este jeden problem.. na to, aby som sa nieco naucil, musim vela trenovat, to mi je jasne...a na trenovanie potrebujem bicie (ak myslim spravne :D ) lenze to vobec nie je lacny spas a teda neviem este ako nato...nejaka uzitocna rada?
vopred dik  |
najlepsie na zaciatok je vsak mat nejakeho kamosa/znameho ktory je ochotny ta k bicim pustit cvicit aby si zistil ako ti bicie pasuju | to akoze to naozaj myslis vazne???osobne by ma to prestalo bavit po dvoch tyzdnoch......ziadny pad nenahradi kmponenty supravy tak ako aj pocit z hry na celej suprave takze RADIT kupyt prvy pad tak je to podla mna mna riadna hovadina... ak si chalan kupy amatky do 5000 daju az slusne porobit.....ale rob ako myslis vela stastia |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jacob Nováčik

|
Zaslal: augusta 31, 2008, 1:16 pm Predmet: |
|
|
dakujem, .. pretoze je pravda, ze na tom pad(íku) to zacne po nejakom case odradzat... :P na druhej strane su vsak bicie uz asi pre niekoho, kto ich vie naladit, vymenit blany, spravne nastavit a upgradovat...to ja nedokazem... a teraz neviem , ci bude dobre si bicie kupit (nehovoriac o tom, ze aby som na nieco nasetril budem musiet vsetky mimodrummerske aktivity :D ) a naucit sa vsetky tieto veci na nich, alebo proste chodit do skolicky ucit sa na bicie, doma makat na pade radsej sa tieto veci ucit v skole...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dreddEY Usadlík
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 7:10 pm Predmet: |
|
|
| Malcolm napísal: | | to akoze to naozaj myslis vazne???osobne by ma to prestalo bavit po dvoch tyzdnoch......ziadny pad nenahradi kmponenty supravy tak ako aj pocit z hry na celej suprave takze RADIT kupyt prvy pad tak je to podla mna mna riadna hovadina... ak si chalan kupy amatky do 5000 daju az slusne porobit.....ale rob ako myslis vela stastia |
preco myslis ze som napisal toto?
| dreddEY napísal: |
najlepsie na zaciatok je vsak mat nejakeho kamosa/znameho ktory je ochotny ta k bicim pustit cvicit aby si zistil ako ti bicie pasuju | ..dva krat meraj a raz strihaj  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 464 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 7:19 pm Predmet: |
|
|
ak si nebude trochu doverovat s tou kupou tak ho prestanu bavit bicie skor ako za ne sadne ja som otca presviecal rok a za ten cas sa mi bicie az znechutili.......ale potom ked som ich pry krat uvidel  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dreddEY Usadlík
|
Zaslal: augusta 31, 2008, 10:41 pm Predmet: |
|
|
podla mna akurat musi zistit ci je to pre neho(dedukujem ze na bicie skutocne este nehral, mozno zopar "tuknuti" v nejakom rytme), je lepsie ked zisti ci je to pre neho este pred tym nez do toho da vacsie peniaze..aj ked nepoznam vela ludi ktorym by bicie neucarovali  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|