| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| bongo alebo djembe |
| bongo jedine bongo |
|
20% |
[ 3 ] |
| djembe jedine djembe |
|
53% |
[ 8 ] |
| nič |
|
26% |
[ 4 ] |
|
| Celkom hlasov : 15 |
|
| Autor |
Správa |
jozo1606 Prieskumník
Založený: 23 Júl 2008 Príspevky: 10 Bydlisko: Bardejov
|
Zaslal: júla 23, 2008, 5:31 pm Predmet: bongo- kupa |
|
|
Po dlhšom uvažení som sa rozhodol že si chcem kúpit BONGO nič iné, žiadne djembe, lebo to už mám doma a som s ním spokojný a viem na ňom hrať, len veľmi sa do toho nerozumiem. Môj rozpočet je niečo do 2000 Sk
Viem že kvalitu za málo peňazí nekúpim ale chcem z toho "vymačkat" čo najviac . Chcel by som aby mi niekto poradil nejaké bongo, aký priemer a aky je rozdiel medzi kravskou a kozou blanou. |
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Usadlík

Založený: 17 Apr 2007 Príspevky: 186 Bydlisko: NZ
|
Zaslal: júla 23, 2008, 5:48 pm Predmet: |
|
|
ja mam stagg a je do vcelku ok ... skus v obchode ... mozno nieco najdes...
rozdiel v blanach je mozno vo zvuku pripadne vo vydrzi... ale neviem urcite len si to myslim... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 372 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: júla 23, 2008, 7:31 pm Predmet: |
|
|
| Jozo, si si isty, ze chces bonga? Pretoze slovom bongo ludia na Slovensku oznacuju barsco od darbuky, cez djembe, conga, timbales az po talking drum... Bonga su toto> http://www.muziker.sk/Default.aspx?Headliner-HB100-VSB&nid=20016&nparams=kod_id;4087 A druha otazka je, co na tom chces hrat a ci v kapele, alebo len tak sam. Tieto otazky si treba uzrejmit predtym, ako sa rozhodnes nieco kupit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jozo1606 Prieskumník
|
Zaslal: júla 23, 2008, 7:33 pm Predmet: re: |
|
|
| larzzzz napísal: | ja mam stagg a je do vcelku ok ... skus v obchode ... mozno nieco najdes...
rozdiel v blanach je mozno vo zvuku pripadne vo vydrzi... ale neviem urcite len si to myslim... |
ahoj ptosim nemohol by si mi dat daky link na presne tvoj jj presna ja chcem obehat obchody ale v bardejove mame jeden smišni obchod chem ist do prešova alebo do KE a ten stagg aky ma zvuk taky plechovy visoky alebo skôr to tiahne k mohutnejšiemu zvuku teraz mam na mysli ten menši (Macho) alebo tak prijemni melodicky... |
|
| Návrat hore |
|
 |
jozo1606 Prieskumník
|
Zaslal: júla 23, 2008, 7:37 pm Predmet: |
|
|
ahoj ja si chcem kupit BONGO presne to čo si dal link djembe a tie ine veci necem a djembe mam doma natom viem hrat celkom do pohody... no ja si to chcem len kupit nato aby som doma chytil lepšiu zručnost občas pri ohniku zahral do prirody ... nechcem daky šupak čo ma plechovy zvuk za 500sk to nie ale ani velmi drahu vecičku sa mio neoplati kupit lebo do žiadnej kapely sa nechystam ak sa taka možnost vyskytne tak potom budem uvažovať o drahšej a kvalitnejšej vecičke ale to tak skoro nehrozi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jozo1606 Prieskumník
|
Zaslal: júla 23, 2008, 8:01 pm Predmet: re: |
|
|
| kód: | | http://www.totalmusic.sk/obchod/?p=productsMore&iProduct=968&sName=stagg-bwl-n |
čo hovorite na toto???
ešte ma napadlo že lepšie investovat viac :D ako kupit maličke alebo so zlym zvukom tak maximalne som ochotny dat dotoho 2500 sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Usadlík

|
Zaslal: júla 23, 2008, 8:02 pm Predmet: |
|
|
no ja mam nieco podobne ako je na linke - su tmavo cervene, su na nich umele blany - umelá koža...
drevo ti nepoviem ake je lebo to neviem; a znie to no normalne ako bonga
inak to co poslal dzaaro linku - to mas o tisicku drahsie ako mas rozpocet - mozno by bolo dobre zvazit ci to nekupit - myslim ze nad 3 tisic v muzikeri neplatis postovne ... no myslim ze stagg a headliner by kvalitativne mohli byt +- na rovnakej urovni...
Naposledy upravil larzzzz dňa júla 23, 2008, 8:05 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
jozo1606 Prieskumník
|
Zaslal: júla 23, 2008, 8:05 pm Predmet: |
|
|
| larzzzz napísal: | no ja mam nieco podobne ako je na linke - su tmavo cervene, su na nich umele blany - umelá koža...
drevo ti nepoviem ake je lebo to neviem; a znie to no normalne ako bonga  |
nemaš nahodou niečo take? | kód: | | http://www.shop.muzikus.sk/index.php?main_page=popup_image&pID=2091 |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Usadlík

|
Zaslal: júla 23, 2008, 8:06 pm Predmet: |
|
|
| jozo1606 napísal: | | larzzzz napísal: | no ja mam nieco podobne ako je na linke - su tmavo cervene, su na nich umele blany - umelá koža...
nemaš nahodou niečo take? | kód: | | http://www.shop.muzikus.sk/index.php?main_page=popup_image&pID=2091 |
|
presne to je ono :) aspon to tak vyzera :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
jozo1606 Prieskumník
|
Zaslal: júla 23, 2008, 8:11 pm Predmet: |
|
|
| larzzzz napísal: | | jozo1606 napísal: | | larzzzz napísal: | no ja mam nieco podobne ako je na linke - su tmavo cervene, su na nich umele blany - umelá koža...
|
presne to je ono :) aspon to tak vyzera :) |
:D počuj nemohol by si dačo zahrat a dat to na youtube alebo dam ti icq a mi to pošlel prosim  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jozo1606 Prieskumník
|
Zaslal: júla 24, 2008, 3:03 pm Predmet: |
|
|
ahojte no napokon som sa rozhodol že si kupim take že sa prejdem do obchodu necham si poradit a ktory zvuk sa mi bude pačit si kupim ešte mam prozbu nema niekto dake pesničky kde hraju na bongo zretelne a jasne?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
matus Prieskumník
Založený: 15 Júl 2008 Príspevky: 21 Bydlisko: B Town,....
|
Zaslal: júla 24, 2008, 3:14 pm Predmet: |
|
|
mam rad bongo a hram na djembe popripade po bongu na darbuke  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: júla 25, 2008, 10:29 am Predmet: |
|
|
Jozo, podla mna na hranie do prirody je lepsie djembe, ktore uz mas, ale, ked sa chces naucit hrat na bongach, je fajn mat bonga. Co sa tyka zvuku, podla mna jemna plechovost zvuku pri bongach nie je na skodu, zvuk dobrych bong by mal byt vysoky, ostry a bonga by mali spievat. Hlavne macho by mal takto zniet. Hembra moze byt aj trosku zamatovejsia. Checkni toto video> http://www.youtube.com/watch?v=jsbFzktShGY&feature=related
toto su podla mna dobre znejuce bonga. Tento chlapik ukazuje ako hrat do pesniciek> http://www.youtube.com/watch?v=JKmJURYRZcc&feature=related Co sa tyka pesniciek, skus hladat na youtube nejake afrokubanske songy ale da sa najst aj v popikoch http://www.youtube.com/watch?v=c9ZlevrA8oQ /okolo 2:50 je breakdown, kde hraju bonga a teta spieva/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
dodino147
Založený: 10 Jan 2007 Príspevky: 3
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Tosho Prieskumník

Založený: 22 Apr 2008 Príspevky: 9
|
Zaslal: septembra 18, 2008, 1:16 pm Predmet: |
|
|
| Kúpiť kvalitnejšie drahšie, alebo lacnejšie horšie? Čo ak motyka vystrelí??? Ja som si kúpil lacnejšiu darbuku cca 1500,- Sk a používam ju koncertne cca 2 roky. Číne síce zaplavila trh, ale záleží čo si kto pustí von. Najlepšie si je vyskúšať tovar priamo v predajni. Dobrá predajňa aj na djembé a iné perkusky je teraz v Bratislave za TPD. Ide o to, aké máš nároky. Ale niektoré číny znejú fakt dobre. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: septembra 18, 2008, 2:42 pm Predmet: |
|
|
| Veru, ja som tam nedavno kupil fajnove guiro, v ziadnom inom obchode som poriadne guiro nenasiel. V tom obchode za TPD je vyber etnickych nastrojov fakt prijemny. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 289 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: novembra 13, 2008, 10:35 pm Predmet: |
|
|
| Ja mám tiež tarabuku asi za 1500 a dáko nešťastne sa mi na nej spravila dierka v blane. Zatiaľ tam dám provizorne nejakú pásku, snáď to pomôže. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Usadlík

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 128 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: novembra 13, 2008, 11:26 pm Predmet: |
|
|
zdravím priaznivcov bonga...
Ja som si práve kupil bonga Adam a som s nimi celkom spokojný. Nielenže mi to rozšírilo obzor a popri klasických bicích si môžem hocikedy cvičiť techniku hrania na bonga. Jediné čo ma na nich deprimuje je fakt, že sú v hudbe ktorú hrám dosť na vedľajšej koľaji... (samozrejme výnimkou je napr. Santana). |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|