Obsah fóra bubenici.com

Prosim o radu "Studio - zvuk dema"

Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Kôš
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
mates
Sonor Master

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 11:15 am    Predmet: Prosim o radu "Studio - zvuk dema" Odpovedať s citátom

Kluci, nahravali jsme takovy demáč našeho tanečnáku.
Toceno v rozhlase CB. Je to porad ve stadiu mixu tady jsou prvni pokusy,
proto bych poprosil ty co jsou schopny pozřít tanecni muziku aby si to poslechli
a vyjadrily se k celkovemu vyvazeni.

Co se tyce zvuku bicich tak ty tu moc neumeli nikdy a delaj vzdy takovy Vintage sound.
Upravit to na muj vkus na to nebudou prachy pac by se s tim museli mrdat dle mych predstav
Jde o to ze ma predstava je nejaka, ale bohuzel nedokazu zvukarovi poradit jak toho hejblatama docilit, Takze pokud to neumi pocitove on tak, se to tezko dokaze.

Spis mi jde o celkovou vyvazenost.

tady je odkaz: http://www.sonorista.cz/var

Nektere aranze jsou dokonce v me aranzi.

Sestava orchestru je 4 dechy, 2 kytary, Klavesy, 3 zpevy, basa, bici.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
gregg
Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2008

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 11:33 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechaj vintage ta hudba tiez nieje supermoderna. Ach ten muzikalovy patos v prejave spevacky tiez som s podobnou hral a znelo to rovnako icon_confused.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 11:40 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Matesi............ k zvuku toho moc nepoviem, komprimovanie orezáva frekvencie a ako si sám povedal, na remix prachy nebudú.... K šlapaniu a celkovému dojmu tiež radšej no coment, ako demáč to použiteľné je....čo by som ale urobil ako prvé, v "I will survive", by som v intre vyhodil gitaru, bije sa s klavírom anieje dôvod, aby hrali cez seba... Celkovo drobný tip k hraniu a frázovaniu: Je bezpodmienečne nutné, ak idete hrať prevzaté veci, aby ste dodržali rytmycké frázovanie originálu a pred točením ho podrobne rozanalyzovali... Inak "hrozí" to, čo si sem zavesil... Poviem to inak: všetko to hráte ako "dechovku" s dôrazom na 1. a 3. dobu... Už keď sa bavíme o "I will...": kopák na 4, hh akcentuje 2. a 4. osmičku... to je "oldschoolový" disco style (Mottown), a tak by sa to malo hrať... Drobenie a prehnané "aranžovanie" nevedie k ničomu... Use your ears!!!!
Návrat hore
mates
Sonor Master

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 12:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

hlavne je treba se na to divat s amaterskeho hlediska, jelikoz co si pudem povidat z profi hlediska to stoji hodne za koluve.

Omezene finance, rychle natocit a rychle vypadnout :)
Co setyce celkoveho frazovani, vsichni sou tam nezkuseny a jsou radi ze ty kulicky prectou :) na toz aby se vsichni zamysleli jaky to bude mit koule :) a ja su taky amater :)

dalsi navrhy vitam.
Návrat hore
mates
Sonor Master

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 12:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tady jeste porovnani stejneho songu viz hore Hodina H jak to hrajou Hodinu H profici vcele s EF ze zaznamu cesko hleda superstar

mimo jine tu aranz jsem z 99% vykradl a prepsal pro nas band :D (nam sem pripsal vice dechu)

Zde je odkaz na tu fratrikovskou verzi :)

www.sonorista.cz/var/hodinah.mp3

btw, jste lepsi ma to vetsi stavu nez my icon_evil.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 1:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To je fajn, že si to sem dal (ty hudobný archeológ :D )... Ak by si si to poriadne vypočul zistíš, že: môj kopák frázuje triolovo (ak chceš, tak hip-hopovo, shufflovo, bodkovaně, whatever ... :) ) spolu s basou, hi hat hrá rovné 8. s drobnými prírazmi na konci kolečka.... Vy to hráte všetci rovno s "drobnou" snahou o shuffle...
Ešte raz, nepozerám sa na tie Vaše veci očami profíka (to by som bol nútený použiť tvrdšie slová), beriem to ako demo semiprofi kapely... A znova opakujem: ako demo je to použiteľné!!!
Návrat hore
mates
Sonor Master

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 1:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja bych to taky tak lepe frazoval. Ale byl jsem nucen to zjednodusit, pac basa si neda rici a hraje si tam porad svuj bordel a rikam mu to furt vyser se na to, v jednoduchosti je sila, chci to hrat teckovane (bodkovany). Je to jak volani do vetru. Takze kdyz jsem to tam hral porvne mlatilo se to za basou ktera si to hrala po svem a neslo to zpocatku vubec dohromady. Tak jsem musel ustoupit. Mistama tam tu bodku stejne davam jelikoz to k tomu svadi. Co na to rici no ...
jen to ze s Oskarem Rozsou by se hralo lepe :)
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 1:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak vyhoďte basistu.......... Argument kt. si použil nemá opodstatnenie... Vieš čo sa stalo s Honzou L. ktorý v Pájke jeden čas hral....(?)... To isté... nestíhaš= pá pá...
Návrat hore
mates
Sonor Master

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 1:50 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mno jasne, ale bohuzel kdyz si v oblasti a situaci kdy nemas moznost sahnout pro jineho hudebnika jsi v pici.

Mne by se libil taky jiny kytarista, basa, jiny Saxofonista ktery tam radsi neni ani slyset, ale proste nejsou muzikanti. Nebo sou ale ti dobri uz bohuzel maji lepsi hrani nez hrat s plesovkou, ktera by ale kvuli nim mohla hrat tak ze by z toho treba vsichni sraly a z te plesovky by se pak mohla stat najimaci kapela pro treba uplne jine hudebni projekty.

takze clovek je pak nucen ztahnout ocas a fungovat podle toho co ma k dispozici.

kytaru jsme museli taky ubrat, pac byl mistama dost nerytmickej a zrovna by ho to chtelo vystavit vice, pac se tam pak obevuji hluche mista kde je slyset jen zpev, basa a bici a chybi tam nejaky tepajici funky kytarovej zaklad ktery by tomu dal stavu. On ji tam daval tu stavu ale byla k nepouziti.

je to proste slozity. kdyz nejsou po ruce dobry muzikanti.
Mne to sere 2x tolik pac i pisu aranze a mas nejakou predstavu jak by to melo vypadat.
Nekdo ti to splni nekdo z kapely ne. A to nejde, pokud ten celek neni jako jeden muz, kazdej to cejti jinak, tak je z toho bordel vhodny tak na ten ples.
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 1:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Rozumiem... potom je ale zbytočné pýtať sa na to, "čo by sa s tým dalo (malo) robiť"..... Buďme(te) teda radi, že to hrá aspoň takto....
Návrat hore
mates
Sonor Master

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 2:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

jasny ze prehrat se to neda,

slo mi spis u toho zda: malo/vice basu ... vice kopaku ?? moc vysek,
zpev je nad kapelou .... pridat nejaky efekt ... prostor, dechy moc/malo
a jine, nekde spatna intonace (to se da srovnat umele) a jine ....
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 2:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Matesi, z mp3 Ti nikto radu ohľadne mixu nedá.. a ak, tak je magor a vie o tom prd.... Čo sa týka intonácie a výrazu, tá je adekvátna zbytku produkcie... Fakt by som sa tým "netrápil", tá nahrávka je za určitých okolností akceptovateľná.....
Návrat hore
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Kôš Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre